Wednesday, 7 December 2011

Beli dan belah kat Harrods .. entry gamba jek..







kelihatan memborong sakan kannnnn .. HAHAHAH padahal aku punya 1 pelestik ajek. yang lelain tu kak Hajah punya. orang yang meneman pulak soping lelebih.. hihihihi.. jangan terpedaya dengan plestik besau tu. dalam nya sikit je.. kehklehkeh..

Tuesday, 6 December 2011

Shopping Harrods

bermesej mesej dengan kak Hajah Norbayah nak sesama pegi Harrods. kebetulan dia memang ada hal kat London sooo aku amik la kesempatan mintak dia temankan aku pegi shopping kat Harrods. kedengaran KAYA bukan? HAHA padahal tuju kat tempat jual gift Harrods yang mampu beli saja. butik lain jangan kan harap nak beli, lalu pun tidak lalu menengoknya. bak kata mak aku kalau tengok harga barang mahal mahal ni .. isk main tulis je ke harga tu? kihkih. kalau tak ratus, riban la reganya. dalam pound ok. penat lah nak darab. kahkah

so aku pegi lalu sambil jalan mata kabur terus tuju tempat yang nak pegi jek. pegi dengan kak Hajah.. BESTTT.. dia ligat. jalan sikit punya laju. kami naik train dari West Dryton agak laju skit banding dengan tube tu terkedek kedek tu haa.. benti kat Paddington. singgah kat Brunei Lodge. oh lupa nak terangkan. Kak Hajah warganegara Brunei. anak 3 student Phd reserch berkenaan dengan kanak kanak cacat pendengaran. alah bahasa isyarat tu lah. walau Bruneian tapi dia rapat dengan geng Malaysian. penceria suasana. anak dah besar belasan tahun. rupaa awettt mudaa.. cehwahh.

ok singgah Brunei Lodge sebab kak Hajah nak letak barang. so lepas snap snap gamba ala ala pelancong dari Nepal yang tak pernah datang Brunei Lodge maka haruslah kelihatan jakun. Brunei Lodge besau tahu? memang besar dan luas. ala ala hotel mewah gitu. Malaysian Hall kalah le. heeee.. udah nama Brunei kannn harus le Dollar tebell.. :P

pastu jalan kaki skit ala ala pelumpa utk naik bas ke Marble Arch. dari Marble Arch naik bas straight ke Harrods. memang depan pintu Harrods bas turun.. tidaklah jakun sangat sebab ni 2nd time pegi. pertama kali pegi masa temankan Makcik claim VAT bersama Mis dulu. ada cerita dalam blog ni. masa tu tengookkkkk je rega. kasik catit dulu. terkedu kedu tgok rega. hadoii..

masa ni pulak Kak Hajah bagitau ada sale beg tangan dari harga 39.90 pound turun harga 7 pound??? meroyan ajak dia pegi. konon konon nak sambar lah kannn .. cis! cis! tetiba sampai tuju tempat itew sudah HABIS? !! ouhh sedihhh.. udah muroh tentu le cepat habisnyaa.. isk isk. merewang rewang cari benda lain lah. syaratnya below bajet. untuk family je ni. xde nak bagi kengkawan nyaaa.. bajet ciput. kihkih.

yang herannya tukang bawak nya yang shopping lebih lebih. beratus pulak dia habis. cehh.. hahaha. aku tidak lah beria iyaaa.. kang makan megi pulok kami.. hihi. memang la murah tapi kalau banyak sangat kan ke mahal jugak jadiknyaa..

kat website Harrods memang ada bagitau gift gift yang dah diskaun. tapiii itulaa kalau dah nama website tu memang lah tak puas menengok mahu pun membeli secara atas talian. aku mahu pegang pegang belek belek cuba cuba rasa rasa .. baru pueh hati kannn.. kalau tgok web tu mcm tak tahu tebel ke tipis ke. kaddang kaddang gambau kemain chantek. bila sampai entah apa apa tah. tu yang xmo tu. baik pegi telek sendiri baru bestttt nak beli..

itulah ceritanyaaa...

dah try upload gamba tapi tak mouu keluar pulak. entah pesal tah. en DC sila tolonggggg!!

nanti aku edit entry utk masuk gambo ye. sapa nak tunggu.. tunguuu.. sape xmo, tungguu jugak. :P