Monday, 28 February 2011

Over Caring

Assalamualaikum w.b.t

aku sebenarnya nak sambung story lepas kami jenjalan ke Bristol City .. dah siap cerita cuma nak upload gamba je. tetiba kejadian hari ni paksa aku update citer lain pulak kat sini. latest lagi ni.. citer dia camni ...

kami keluar pegi Tesco Town Centre Uxbridge laa macam biasa beli groceries untuk next week. bawak la semua anak. dorang cuti hari sebab semua teacher skolah ade kursus apa tah. lebih kurang pukul 2 petang camtu la.. habis beli beli sume DC ajak pegi Kedai Arab Halal (Uxbridge Supermarket) nak beli ayam, nuget, sosej, roti canai and so on.

so DC pon antar la groceries kat keta dulu parking kat atas Pavilion je. so kami bleh jalan kaki je ke kedai Arab tu. masa keluar dari Tesco tu Puteri memang dah meragam mintak macam macam. mintak tah apa apa yang memang tak boleh nak bagi. eh main tunjuk tunjuk je kan mana boleh. lepas dia stat la buat hal. jerit jerit sepanjang jalan. pujuk kejap diam la kejap. pastu mintak lagi.... kali ni mintak nak panjat atas tebing laluan nak ke Tesco tu. aku tak kasik nanti jatuh sebab licin situ. dia marah mengamuk lagi. pujuk lagi diam la kejap.. lepas ok tu, on the way nak ke kedai arab tu DC dah jalan ke depan sikit bawak Hakim Hazim Hariz. aku terkedek kedek jalan ngan Puteri sebab banyak no sangkut sangkut dia jalan nak tengok itu ini. sampai kat booth orang jual2 kat tengah tengah tu ade ke dia nak panjat rak tu aku tarik tak kasik. takde marah pon. aku tarik tak kasik je.. sooo dia mengamuk sakan laaa.. nangis menjerit jerit sekuat tekak dia tanpa hirau semua orang tengok dia.

jalan terus sampai dah keluar Pavilion pon tak berenti lagi nangis. ni la pesen dia menangis memang susah nak berenti. meleret leret sambil bersulam dengan jerit pekik. orang pandang pandang kami dah tak hirau dah. aku dah malas nak pujuk. sebab aku dah 'panas hati'. DC la yang pimpin tangan dia pulak. aku pimpin the boys.

nak pegi kedai arab tu kan lalu kat depan pintu gerbang Tube Station Uxbride tu. then kami plan lalu la kat dalam The Chimmes tu. panas skit lalu ikut dalam. tembus kat pintu belakang The Chimes. betul betul depan pintu gerbang The Chimmes tu tiba tiba...

"EXCUSE ME!!! EXCUSE ME!!" ada sorang minah saleh pompuan dalam lingkungan umor 48 tahun la camtu. jerit kuat kat kami. so mandangkan Puteri sorang je yang nangis terjerit kat situ soo kami pon toleh laaa. ingatkan dia memang nak beramah mesra.. rupa rupanya ...

"What happen to your dotter???" dia tanya suara kuat sangat. DC jawab "its nothing happen. its OK.." dia tak puas hati lagi. aku tengah marah soo aku diam je laa.. malas nak layan.

tiba tiba dia kata dengan kuat dan lantang (aku translate la yea) "SAYA ADALAH PEMBELA KANAK KANAK. SAYA BOLEH DAKWA KAMU KERANA MENGABAIKAN ANAK KAMU. MEMBERI LAYAN BURUK KEPADA ANAK KAMU!!!!" aku dengar cuak lah pulak minah ni. jantung dah berdebar kencang dah ni. dia ni biar betul. alamak kalau betul la dia kata macam tu soo kami berhenti laa.. dia datang dekat dengan kami. pastu aku ngan DC pon terang kan la.. "dia nak sesuatu kami tak bagi" pastu dia siasat lagi.. "APA DIA NAK???" aku jawab laaa.. "dia nak panjat rak dalam kedai. itu merbahaya. saya nak protect her dan tak bagi dia berbuat begitu" dia tak puas hati lagi. dia tanya sendiri dengan Puteri. dia ingat Puteri boleh jawab agaknya. kami biarkan je.. Puteri senyap terkedu dengar pompuan tu tanya "WHAT HAPPEN TO MY LOVE.. WHAT'S YOUR PARENT DO TO YOU" aku dan DC pun buat muka senyum senyum peramah la. takutlah jugak kot kot betul ke dia nak dakwa kitorang. lelama Puteri diam sendiri dari ngamuk ngamuk tadi.. aku tak tahu lah sejak bila dia ikut kami dan perhatikan kami..

ingat dah habis takat tu.. kami kata OK lah kami nak pegi kedai.. tiba tiba dia kata "NEVER MIND, I'LL FOLLOW U ALL AND LOOK AFTER YOUR CHILDREN." adeh dia ni tak puas ati nak siasat lebih lebih pulak sampai nak ikut ikut. kami biarkan je la. masa tengah jalan tu aku saja saja tanya buat buat peramah la kan.. "berapa anak u ada ??" dia kata "i have 3 children all boys" ouhhhhhh kami macam impress laaa.. buat buat impress laa blakon pastu dia pulak cerita lebih lebih ... "one is lawyer, majisstret and police" (kalau tak silap dengar la) huyoh hebat nya anak kau ni biar betul. aku OUHHHH kan je la.

sampai depan kedai kedai tu Puteri mintak turun dari dukungan ayah sebab dia nak tengok bawah. so kami berhenti dia pon berhenti la. Hakim cerita la pasal skolah dia. sebab maybe dia tengok pompuan ni peramah semacam. budak budak ni bukan boleh tengok omputeh peramah dia pon nak peramah jugak. aku diamkan aje. pastu dia macam berminat nak dengar cerita Hakim dengan sungguh sungguh. DC pulak tengok Hakim ngan dia borak... dia bawak Hazim Hariz Puteri masuk dalam kedai Carry. soooo tinggal kami bertiga.

tiba tiba ....

dia cakap kat Hakim "I WANT TO TAKE CARE OF YOU". pastu dia suruh Hakim cakap suruh pilih nak stay dengan dia atau dengan aku. alamakkkk dia ni betul ke tidak.. aku lagi la cuak dahhh degup detap jantung ni. dah lah DC takde. dia pujuk pujuk Hakim suruh cakap dengan aku yang Hakim nak STAY dengan dia. kalau Hakim stay dengan aku Hakim tak dapat duit. dengan dia nanti dia bagi Hakim duit. sambil cium cium pipi Hakim. pegang pegang muka Hakim bersungguh sungguh macam berminat nak bawak Hakim pegi...

arrrrrrhhh sudahh.. aku takut jugak Hakim akan ikut cakap dia. aku cakap Melayu ngan Hakim.. "dia macam orang gila la Hakim. Hakim cakap dengan dia Hakim nak IKUT MAMA" soo Hakim cakap berulang ulang "i want to follow mama" nasib lepas tu dia lepaskan Hakim. aku pon cepat cepat tarik tangan Hakim pastu cakap nak pegi kedai. aku kena cepat.. pastu cepat cepat panggil DC dari dalam kedai Carry tu jalan terus tak payah toleh belakang lagi. 20 langkah tu aku jeling belakang still dia ada lagi kat situ. aku lajukan langkah sambil genggam tangan Hakim dan Hariz. jalan terus sambil menggigil tangan.

dah jauuuuhh tu baru lah aku cerita kat DC apa yang jadik tadi. orang tu macam gila laaa.. tak betul laaa. rupanya Hakim pun ketakutan dia kata. DC kata abang nampak dia macam OK je. sampai kedai beli barang cepat cepat jalan ikut luar The Chimmes pulak. takut terserempak dengan dia lagi. sambil jalan tu Hakim tak putus kata takut lah mama.. "that women look suspicious!!" ..iya la Hakim. pompuan tu GILA AGAKnya. masa dia nak lepas kan Hakim tu aku ngan Hakim nampak mata dia berkaca macam merah nak menangis sedih. tapi aku tak kesian terus blah je.

ADOYYAIIII pengalaman sungguh. dah sampai rumah pon tak habis habis lagi Hakim kata takut. dia fobia kot. aku pon.. aku selalu pesan kat budak budak ni BUKAN SEMUA OMPUTEH PERAMAH NI BAIK.. kita tak tahu niat mereka. selalu kata jangan percaya semua orang.

tapi tadi mula mula manalah tahu. sebenarnya ketakutan sebab dia kata nak dakwa kami. soo kena berlakon baik la. bila kita buat baik camni pulak jadiknya.. heiiii SERAM woiii .. nak nak pulak kita kat negara orang. apa apa jadik pon kita still orang luar. muslim pulak tu. dorang kan anti muslim tapi tak semua laa ade jugak yang betul baik. tapi susah nak predict. pompuan tadi tu appearence dia nampak macam pompuan berkerjaya. pakai KOD LABUH HITAM. pakai sluar SLEK HITAM.. pakai HIGH HEEL..berambut BLOND cantek. tak tahu apa niat dia sebenarnya..

tu lah pengalaman pahit hari ini.. :(((

ALHAMDULILLAH .. ALHAMDULILLAH SYUKUR KEPADA ALLAH S.W.T selamatkan kami dari musibah..


design rumah english @Zuhanis

sambungan entry before ...

petang tu 5.30 petang sampai umah k.Anis.. masuk masuk je . whoaaaa terpegun slama 23 saat melihat anggunnya rumah yang dia sewa. fully furnish gitu wooo.. taste orang puteh. chantek la memang chantekk.

dari luo biasa biasa je. macam kebanyakkan rumah. cuma pelik skit rumah dorang macam kat lereng bukit. nak masuk pintu depan kena naik tangga. kena bersungguh panjat nak nyampaikan ke pintu. kalo dukung Puteri mahu semput oi. kami ngan kak Anis kan senasib. anak dia kan ramai hero. Suffian yang kecik tu segeng la kan anak anak kami Hakim Hazim tu. melompat lah Hakim Hazim Hariz carik geng. tengok Suffian dan kawan sleepover dia men game PS2. ralit tak hirau kami dah. suka kemain dorang together gether.

dari kiri : Hazim, Sharic (kawan Suffian), Suffian (anak k.Anis no 4), Hakim, Hariz





Puteri pulak jumpa Kakak Zulaikha (anak K.Anis no 3), mula mula malu lama lama mahu.. lepas tu berkepit kulu kilir dengan kakak. maklomle orang tak de kakak. Kak Ika pulak rajin melayan Puteri. siap dengarkan lagu lagu kat utube lah. caya tak kak Ika anak Kak Anis ni baru Year 5 .. 11 tahun. yang sedihnya dia sama tinggi ngan Untie Fidah.. muahahhaa.. boleh lah Untie Fidah menyamar jadik student kat kelas Kak Ika. :P anak anak kak Anis semua tinggi ikut baka mak pak dorang. nasib Suffian rendah sikit je dari Untie. kalo dak boleh jadik boyfreng Untie. haku mandang Sulaiman dan Safwan sampai mendongak sebab tinggi blaka. semua malu malu dan sangat rajin tolong mama dia masak. rupanya memasing ade jadual dorang. bagusnya lah. anak lelaki jugak kena sesama buat keja rumah OK. K.Anis kata ada bahagian baju, bahagian masak dan macam macam lagi. yang lebih hebat masa puasa siap buat biskut raya si abang abang berdua tu..hebat you.

macam mama ayah dorang lah jugak. jumpa geng BMI. pok pek pok pek citer macam tak cukup mulut. hahaha.. kak Anis lawan aku lawan DC citer sahut menyahut. nasib abg Shahril cool je. kalo dak retak dinding.. citer PhD pon aku nak join skali. macam paham. haha. eh buat buat paham la hai. dah kekanda buat Phd slalu dengo citer lelama paham lah jugak. tapi bila bab teknikal tu takkan nak nyampuk jugak. buat buat gigit kuku dah lah.

makan je tak sudah sudah. kejap kak Anis kasik makan Dunkin Donut. kang Dinner dia buat Mee goreng Mamak yang amatlah sedap dan marvelous nya. berborak sakan dari isu belajar, isu supervisor, isu unikl, isu mara, isu kewangan dan segala isu suka duka masalah problem lah. tu yang syoknya bila jumpa geng bmi. borak sampai lebam.

malam tu kami tumpang sleepover kat situ. masa dia tengah arrange bilik. aku curik2 amik gambaq rumah dia.. hihi.. korang orang BMI jangan kasik tahu dia tau..!

ni Living Hall
(maafkanlah model yang cumil bersimpuh malu tu..haha mcm nak tunggu org masuk minang je :P)

alahai suami sapa lah yang sopan berbudi bahasa tu. berkenan ai..

ni Dining (simple dan kemas)

Internet Area/Study Table (bagus idea, jimat ruang dok bawah tangga)

ni Kitchen (build in cabinet) simple dan moden.

ni pintu masuk dapo.
belah kanan pintu ni peti ais besar. belah kanan petiais tu microwave

Kitchen kecik chomel tapi lengkap dalam 1 ruang. dapoq xbleh nak amek gambaq. susah nak dapatkan angle. tapi dapur dia canggih. dapo ceramic letrik 6 tungku berskali ngan oven kau. jakun aku nenguk siap bukak bukak oven rumah orang. tak malu betul. gila murah rumah kat Bristol. £700 per calender month (kat sini tak panggil sebulan) fully furnish plak tu. best lah. kalau kat London rumah cenggini dah mau 1700 or more. Bristol tu ko bayangkan macam pegi Melaka laaa.. kalau dari London direct ke Bristol amek masa 2 jam jugak.

Ground floor fully floor board (alah yang lantai kayu santek) aku suka suka suka.. sampai ke toilet nya pon ada floor board. jenuh la nak mengawal air jangan percik. bila sesejuk camni jadik bertambah sejuk woh. tambah pulak sofa dia jenis leather. siap berselimut tersedia sebab dia memang tahu akan sejuk lah. K.Anis criter pakai floor board memang cantik tapi masa snow ritu sejuk sangat kayu jadik kembang lalu menggelembung macam perut orang peknen weh. mungkin kena air / wap. lantas pintu tak boleh tutup. kesian dorang kesejukkan. sudahnya kena panggil pomen rumah la merepair. jenuh gak tu. tapi nak menten kemas sapu senang laa.. bab tu la yang ai soka.

gambaq bilik xde lah. xnak la amik gamba bilik orang. malu nanti. bilik 3 je semua kat atas. saiz biasa je. toilet 1 jugak. typikal rumah omputeh. kena amik nombor nak mandi buang air sume tu. hayohhh.. kami skip je mandi mandi ni. hihi..

besok tu bekpes nasik goreng kak Anis ... layanan ngalahkan 5 star hotel kau. TERIMA KASIH banyak Madam Zuhanis. then kami terus jalan jalan ke Bristol City. betul punya jalan nak tercabut kaki. mengah mengah laju degup jantung turun naik bukit sambil kejo anak. kau bole. cuba la. adoiiii..

kita sambung lagi OK.. tata

eh jap.. last but not least...

pesal tah dalam gambo ni aku nampak debab.. sbb tu aku x soka amik gambo dlm keadaan duduk grrrr


Sunday, 27 February 2011

Clarks Village - jalan2 je

23 Feb 2011 - Rabu

plan nak keluar rumah pukul 8 pagi. tapi hampeh. ngok ngek ngok ngek ngan anak anak masak masak laa.. last2 pukul nak dekat pukul 10 kuar..

pagi tu hujan renyai. bila hujan mula la xtra sejuk dari biasa. tengah highway berkabus. kat depan nampak hanya 3 keta je. pemandangan lain berasap je putih. dalam keta jugak sama sama berkabus. DC terpaksa bukak tingkap sikit bagi nak ngilangkan kabus tebal. takleh nak tengok depan. lap lap pon xmo ilang. bila dah bukak tingkap dalam keadaan keta bergerak. mak aih sejuk la apa lagi. ghrasa nak patah balik amek duvet yang 15 tog. :P

12 tengahari lebih skit sampai Kampung Clark. aku dok bayang dalam pale ni tempat tu dipenuhi ngan kasut kasut sana sini. udah nama 'clarks' kan. tentulah kasut bersepah sepah. rupanya TIDAK.. tempat tu macam outlet semua brand la. ce bukak ce bukak website dia.. SINI..

kiranya tempat ni LUBUK soping la. ate udoh nama kampung. serius betul punya kampung la. kalo ko datang bawak duit bekepuk kepuk memang berbaloi la. macam kitorang beli tingkap je. sambil posin posing. ngeh ngeh. nak kabo kat orang Mesia "Haku dah sampai Clark Village hoiiii" kahkahkah..



pe lagi masuk pintu sana kuar pintu sini. sume deme kata diskaun tapi aku gulp gulp kata mahal jugak. apa la pelanggan ni tak menjana ekonomi UK lah. membazir dorang ade pelanggan macam kami. penat kejo anak anak je lebih. pandai dorang ni buat tempat soping hebat hebat pastu sedia playground bagi anak anak leka. mak meroyan soping. aku tengok orang la. bergayut gayut beg soping.

tak shopping pon penat?



melihat view perkampungan encik Clarks



ade meja kusi kedai kat situ DC slumberland je makan nasik lemak lauk ayam merah. hahahaa.. mat saleh mandang kitorang macam kitorang mandang bangla kalau kat Malaysia. DC kata "alang alang dah mandang kita mcm bangla. meh la kita buat muka selenga macam bangla gak. buat blur jeee.." hahaha terpelik pelik mat saleh yang tekulat kulat makan sandwich.. ce ko bayangkan.


ni playground castle




puas ronda tawaf sampai dapat title window shopping mabrur. barulah lastt skali masuk kedai kasut Clark. syahdu tengok kasut anak anak sejak mai sini tak penah beli. asyik beli kat Car Boot je. tupun dah 60% lunyai. sampai kat depa 100% lah lunyai. yang ade baru pon kasut skolah. yang lain sume dah ranap. so skang yang tinggal nyawa ikan is kasut skolah. tu lah kasut skolah tu lah kasut pegi park. tu lah kasut pi jalan jalan. tu lah kasut pi main beskal. main blakang rumah. lenjan sampai rabak.

OK la OK bole la beli. tu pon stelah pikir 7-8 kali woh. syarat nya.. sorang hanya sepasang. sepasang tak boleh lebih £15. pilih yang tahan lama sampai boleh bawak balik M'sia. x mo kale putih nanti cepat kotor. pilih nampak mahal tapi nak yang murah. haha gila banyak syarat. ngalahkan nak minang Puteri Gunung Ledang.

murah lah kasut clark kat UK ni. Hakim dan Hazim punya sama saiz sama design dari £19 lepas dikaun dapat £12. Hariz punya dari £29 lepas diskaun dapat £19 sebab kasut dia x jumpa yang muroh dan saiz susah carik. yela yang diskaun cepat le habisnya. siap ade lampu lip lap lagi. kesian x penah beli kan kat dia kasut baru soo approve kan lah. Puteri punya dari £20 dapat £9.90 ada banyak design corak kaler yang beza. rambang mata pilih sume rega sama. gila kejap. kalau kat Mesia rega dia lalu depan kedai pon boleh kena sawan oi.. sawan terkujat tekejut sebab slipar nampak mcm bodo2 tu je dh RM250 ..ngaaaaahhh..

err macam biasa ..kirim kirim with money only haa. no money no kirim :D

habis ronda ronda click sana click sini ..tiba tiba.... "err sir, u can't take picture in this village" hoh????? OK .. laaa rhopenya tak leh amek gambo. nasib dah nak kluar baru security tegur. dah banyak kitorang amik gamba laaa.. ceh



sooo OK laa tak dapat meroyan soping macam orang orang kaya, dapat tengok pon jadik laaa.. hahaha tu pon dh bleh ilangkan stress. hirup udara segar sejuk di kawasan kampung. country home view memang cantik cantik. view on the way kat highway pon tenang mata mandang. ala ala balik kampung la feel dia. perjalanan timing pon macam balik Tanjung Malim jugak. cuma kita tukau je nama nya jadik SWINDON.

makin petang makin sejuk. sebelum jemari kejang dan gelap berlari mengejar siang. 4.30 petang tu kami terus tuju rumah Kak Anis untuk menjejak kasih sayang sahabat... keluarga dan sedara mara
berjuta batu jauhnya. kawan kawan BMI jadik adik bradik kami...bermalam di sana. rumah landlord Kak Anis MasyaAllah cantik.. suka suka suka.

bersambungggg...



Tuesday, 22 February 2011

tetamu Malaysia


19 Feb 2011 - sabtu

sebulan yang lepas dah siap chit chat dengan Salina (wife Aswadi) dari Malaysia. dorang somi istri berduaan nak mai rumah. so dah DEAL lama dah. tetiba kengkawan Brunnel buat majlis bacaan Yasin dan tahlil untuk arwah mak student Brunel Nadia (ADIK CHEQ ROY). makanya dah janji ngan orang tak leh la nak mungkir kan. soo tak dapat pegi majlis tu. SEDEY. geng Brunnel bukan lah selalu membuat jumpa jumpa together gether cenggini. bila dah buat tak dapat pegi pulak rasa bersalah. ye la takut mereka kata kami tak campur orang pulak. memang tak. selalu memang pantang buat maljis. memang muka kami sokmo ada. kali ni memang ada aral melintang. harap harap kengkawan paham la yea. takkan nak tinggal tetamu pulak.

petang tu lagi sengah jam nak maghrib dorang sampai rumah. lepas sesi makan makan cerita cerita.. tibalah masa majlis penganugerahan barang barang dari Malaysia .. YAHOOOO!!! meh tengok ni.


alaaaaa korang kat Malaysia apa ade hal ngan kopok ikan ni. kami kat sini mak aiii ghasa nak buat sujud syukur dah 2 tahun tak dapek ni haaa. ngalahkan orang ngidam. DC yang ngidam. 2 tahun dah ngandung ..ahahahah.. ni kopok pebret dia ni. TERIMA KASIH laa Wadi (tokey kopok) bawak ni sungguh sungguh dari Malaysia. mujur tak kena spot cek ngan UK security. kalo dak boleh kantoi ni. kami makan macam ayam patuk padi..muahahahaaaa kesian an..:(

pastu ermmmm dapat kirim tudung instant sampai empat lai kau. tanak lah jauh sangat tertinggal ngan Malaysia fashionista kan. ahahaaa.. ade baju kurung 2 pasang. try pakai mak oiiii gedabak gilos. aik mak ingat orang dah gemok sangat ke mak. huk huk huk.. dan novel sebijik. hahah ntah bila nak baca. ape tak nya baru baca seperenggan "mama nak toast bread, mama masakkan fish fingger..mama adik dah terkencing dalam suar, mama Hakim ketuk tangan Hazim, Mamaaa Hariz tak sampai nak amik cereal" adoii.. aku ni lak jenis kalo membaca xleh kena ganggu. perenggan yang sama lah aku duk ulang baca.

ahad besok tu kitorang jalan jalan la amik angin winter yang hampir hampir nak melabuhkan tirai. hamboi syahdu ayat. .. winter abis ?.. yeayyy.. pesal masih sejuk menggedik ni. Salina wife Wadi sampai tak tahan sejuk sangat. aku bagi je baju winter aku kat dia. sian tengok dia ketaq2. baju dia pakai nipis sangat.

kami pon melayan laa swan kat sungai..



jinak itik ni. ntah angsa ntah itik. hewan pon haku dh tak kenal..hahaha


Wadi ngan DC


Wadi, Salina ngan Aku leee

besok nak pegi JALAN JALAN.. bestnyaaa... nak jumpa Kak Anis a.k.a Zuhanis Mansor (Bristol). doakan perjalanan kami yea. 1st time ni nak keluar dari London naik keta. debor debor..;P .. sempena anak anak cuti skolah seminggu minggu ni. (cuti skolah half term 19 Feb - 27 Feb 2011)

cuti bebelog 2 hari yea.. aku apply aku rekmen aku luluskan.. hoyeh..:D nani aku balik story mory yea.. soo stay tune..DAAAAA





Sunday, 20 February 2011

deco rumah ala English tulen

kalo kat Malaysia, aku suka sangat baca majalah Anjung Seri, Dapur Impian, Impiana dan semualah lah genre deco deco ni. minat baca majalah ni bukan lah kita nak tiru 100% apa yang dorang deco kan. dan bukan rumah kita kena cantek macam tu. tapi sekurang kurangnya IDEA je cemana nak deco rumah. kan kan..

lebih baik la kan baca majalah deco dari majalah yang tah pape gosip artis lah. tengok deco cantek cantek damai skit jiwa. walaupon ghumah sendiri berkecamuk bersepah sana sini tapi bab deco aku ndak gak santek santek. kat sini umah skang ni tak besh langsung nak deco. umahnya buruks taste pakistan lah. tapi member datang rumah ade gak yang minat wall paper umah sewa ni. jenis corak timbul tapi semua kale puteh je. plain sangat jiwa pun suci je. i like ceria ceria. kalo yang best lagi wall paper bunga bunga. wah sungguh kewanitaan. err macam wall baru blog aku ni hehehe :P

pape pon majalah deco memang mahal la. kat Mesia pon mahal. sini pown sama gak. kalo convert la. harga £2.90. kalau takde susu pempers yang nak didulukan beli boleh lah sambar. kalau dak jeling belek telak touch and go je laaa. :(

tapi bila dapat beli puas belek dari kulit ke iklan sampai ke tulisan kechik rujukan tu haku baca. ngeh ngeh. punya la manfaat kan pembelian tersebut. jom jom tengok sesama.. yang aku haplod gambau bawah ni TASTE AI laaa yea. kalo tak shuker sila TENGOK jugak. hahahaha

ini majalan GOOD HOMES bulan April 2009. lamaaaa daaaahhh..



meh meh .. dekat kan mata kat monitor andaaa



aaaarhhhh canteknya.. simple je. rasa cam nak masuk dalam gamba ni.


tengok laa dapo ni .. alahai suka gila gila ni.


ni pon best nyaaa santai jee..


ni gila sempoi ahh..


ghase nak bariiiing je kat sofa tu.. urgghhhh


haaaa ni pon sempoi simple santai ahhh.. bole dak nak copy paste jek kat umah aku... tapi
pekejadah nya nak paste heater jaman dulu tu yek? haha sesaja boleh

aku ngan DC memang taste deco rumah memang SAMA.. tapi dia pro la bab bab audio ni. aku suka "haa bang frame ni gantung sana. bunga ni letak sini." tu keja aku laa MANDO. dia tak kesah la aku nak wallpaper bunga ke daun ke jangan akar sudah. OK je. rumah apartment kat Sri Gombak dulu dah pasang wallpaper bunga english. rumah baru kat Selayang Mulia main main cat 2 kaler je la. plan nak beli wall paper kat sini pulak. tapi masih bertelingkah nak corak cemana. kena tunggu sepakat membawa berkat dulu.

pastu aku suka perabut kayu yang nampak aurat eh urat urat kayu .. haaa nampak klasik english gitu. dan KAMI memang suka sangat dengan FLOOR BOARD. plan nak pasang balik kang. sedey rumah apartment lama yang dah jual skali ngan floor board .. :'( haih sume nak buat .. bajet plan macam kaya.. pepe hal tengok fulus dulu. no money no talk.. HAHAHA


jenuh dah alter gambo ni takleh nak melintang. fenin. so pepandailah korang senget kan pale ke kiri yea...



alahaiii jatuh chenta pulak dengan dining set ni.. nak nak.. bole dak ? *wink*
mood verangan

syok oooo telek majalah deco rumah ni ... sooo enjoy tengok :))


Thursday, 17 February 2011

Bacalah Anakku cara Mat Saleh

kali ni aku nak share ngan pembaca berstatus ibu, emak, mama, umi .. apa lagi yek.. apa apa lah. yang bukan ibu pon boleh gak kutlah suatu hari nanti dah jadik ibu boleh buat rujukan. kan kan .. eh ini sudut INFO la. syabas aku :D

Bacalah Anakku tu kan buku Cara Membaca ikut sebutan (Phonics) dalam Bahasa Melayu kat Malaysia kan. bagus lah buku tu. anak jadik cepat membaca. dah tak baca A, B C dah. terus je Aaaa Bhaaa Chaaa. tapi ada skolah yang tak guna pon cara tu. tapi tak tahu lah yang latest ni sejak kitorang kat sini. kotlah Mesia dah naik taraf silibus nya. nanti pembaca berpanggilan cekgu cekgu boleh komen yeh. Hakim dan Hazim dulu blaja Bacalah Anakku tu masa kat Taska UIAM.

kat London ni, pakai flash card sebiji la ala ala dalam buku Bacalah Anakku tu. TAPI ada KELAINAN skit. ni kat skolah anak anak aku laa.. Whitehall Infant School. skolah lain aku tak pasti. sebab ni pengalaman. yang guna ni Hariz lah. umo dia 10 April ni 5 tahun. skang ni belom lagi. masih di kira 4 tahun la an. ikut bulan kelahiran jugak skolah sini.

ok teacher dia bagi Flash Card skolah buat sendiri. alaaa pakai ketas kale jek. jimat skit an.. camni la rupa dia



-ni di kira sebagai sukukata dan huruf single-

untuk membaca dalam english terus sebut bunyik (Phonics) tak boleh nak A, B, C.. terus Ah Ah Ah.. Beh Beh Beh.. eh memang bunyik macam tu. ce teray ce teray.. kelainan cemana ??

OK OK tengok gamba bawah ni pulak ..

-flash card yang sama cuma aku terbalikkan-
kiranya ni view belakang kad tu


see.. setiap sebutan tu ada BUNYI, GAMBAR dan BUAT GAYA.. kan kan lain skit kan. dari segi teori kajian laa .. budak budak mudah mengingat sesuatu bila bergambar dan tambah satu lagi membuat gaya. haaa kalo ko duk Universiti macam kena buat presentation tu laa.. jangan marah marah kalo lecturer soh buat presentation. malu lah. tak reti lah.. biasa tu ! banyak alasan..

aku amik satu contoh laaa..ok yang ni.. huruf dalam sukukata english



yang kat bawah ni pulak gamba dalam gaya perbuatan. siap penerangan lagi cemana nak bunyikkan dia dan gaya cemana kena buat. sooooo bila kena buat gaya budak budak senang ingat. terbukti ni. Hariz dah boleh ingat dalam masa 2 bulan jek. 2 bulan untuk anak kepada mama dan a
yah dia yang cakap Melayu kat rumah ..hihi.. kalau aku ngan DC belasah cakap english tentu lagi cepat kot. BUTTT kena prektis lah hari hari takleh la skip skip kat rumah. erkk aku kengkadang skip gak. tapi dia boleh buat sendiri kalau aku tak temankan. sebab kat skolah pun dia blajaq tu jugak la. Puteri dengar pun dia tiru jugak. so adik pun dapat belajar jugak. untung kan.

ok tengok aku close up satu yeh..


Hariz ada banyak flash card ni. macam macam gaya ada. gaya lucu. gaya seius. gaya geletek. gaya lompat lompat. banyak ah. teacher suruh simpan bawak balik rumah prektis. aku tak pasti phonic Bacalah Anakku tu ikut cara belajar orang UK or US. setahunya tak ada membuat gaya. hanya sebutan je.

nampak tak dorang advance skit cara belajar dan peng ajaran dia kepada kanak kanak. Haris punya english skang dah iku slang British. haih cakap Melayu pun dah bunyik gaya omputeh. berlenggok lenggok. kengkadang aku yg tak paham dia. dia plak tak paham aku. adoiii..

mama : Harizz! pegi pakai seluar cepat (biasa la kan guna bahasa pasar kat rumah)

hariz : What is seeeeluuuaaarrrr.. ? (sampai senget molot sebut seluar)

mama : laaa 'trousers' lah.. (sambil bulatkan mata)

hariz : oh ok .. (senyum senyum blur)


Tuesday, 15 February 2011

masak campak campak, jimat masa pon sodap jugak

mari mari MASAK.. asyik beli kat kedai je korang .. masakkk laa.. cehh ni ayat dengki sebab aku tak dapat nak beli .. huk huk huk..sob sob terpaksa godek kuali. waaaa.. mana pulak aku nak gerai makan bawah pokok wehhh..

tapi kan tapi kan elok laa tak yah beli beli ni. bukan sahaja banyak bahan perasa yang menipu lidah serta berkalori tinggi malah membazir duit jugak.. dengarlah pesanan khidmat masyarakat ni. :D

balik keja ke balik kelas jangan la masak menu yang komplikated sangat hari hari kan. tak payah lah masak lemak santan berlada ayam pencen ke or asam pedas ikan tenggiri. selang selang la masak yang sempoi sempoi. yang boleh main campak campak je. kalau sensiang hari tu atau hari minggu ke bole la layan menu gempak gempak yang boleh publish kat majalah saji ke majalah sesedap rasa ke (eh ada ke majalah ni. biarlah salah).

aku nak tunjuk menu campak campak je ni. kalo korang try buat aku boleh jamin 15 minit je dah boleh makan. alangkan order kat gerai kalau silap order pon mau sengah jam ko tunggu. tapi kena pandai overlap masa laaa..

langkah je dapur.. terus ceduk beras tanak nasik. lepas tenggek nasik dlm rice cooker sementara nak tunggu nasik masak. terus panaskan minyak sementara nak tunggu minyak panas kau kopek dan hiris lah bawang besaq sebijik. hiris cili api 2 ulas. tomato di dadu sebijik. minyak dah panas goreng ikan bilis segenggam. biarkan atau kacau kan bilis yang tengah azab di goreng tadi. kalau dak hangus lah. angkat bilis asingkan. kurangkan minyak goreng. pastu campak cili api pastu bawang hiris tadi bia layu jap. tonggengkan kicap masin 5 saat. bia didih kejap. baling tomato dadu (atau boleh tonggengkan botol sos tomato 3 saat). lemparkan gula sesudu kechik. sos tiram 2 saat. kacau rata. angkat kuali tu curah kan kuah tu atas bilis goreng tadi. SIAP dah

masa ni dh siap masak lauk nasik belum siap lagi. confirm punya. sementara nak tunggu nasik tu. buat lah telur dadar. panas minyak sikit je kat kuali leper. sementara tu kopek bawang potong dadu pecah telo. kacaukan. letak serbuk lada hitam sikit, letak serbuk lada putih sikit then garam. kacau rata. kuali dah panas teruslah goreng sambil lalalallalalalaaa.. goreng telur dadar yang chantek bila nak terbalikkan dia. kena guna api kecik je bersama sebaldi kesabaran. hahaha.. hasilnyaaaaa..

*

*

*


*


.: bilis goreng bersos :.



.: telur dadar bersama nugget ayam :.

makan dengan nasik panas MasyaAllah memang marvelous i tell yu. nugget 4 ketul tu untuk Hariz je. makan dengan nasik jugak. xleh ratah. sebab dia takleh makan telor. diakan eczema. nanti gatal.

sempoi kan kan.. ajar lah suami tu makan benda benda sempoi yang bukan ringan. asyik nak tunjuk tahap keteroran sampai diri sendiri tersandar keletihan tak fair jugak. macam aku ni kadang kadang penat letih nak mengcreate menu canggih manggih. udah lah 247365 masak. naik gila mikio menu. tambah pulak urusan rumah yang tak penah siap dan anak anak yang mintak di layan serta suami yang mintak kasih sayang. opss.. ahaha

hah apa lagi pegi laa dapo tuu.. sekarang !! (nada tegas di situ). oh keja eh.. ah balik kang laa.. :P

Monday, 14 February 2011

Main Bowling 1 POUND d' London

12 Feb 2011 - Sabtu

jumaat malam tu, Yus and Aidi ajak pi main bowling besok. dulu dulu dorang penah gak ajak tapi musim tak kena. sebab musim lain kan spring, summer, autum bersibuk sibuk bersoping sakan di Car Boot. time time winter ni sesuai la pegi tempat nak release tension di TEMPAT TERTUTUP. lagipun masa tu xde keta. susah skit nak bersosiap. kesian anak2 kena bangun pepagi sesejuk lak tu turun nek bas sambil gosok gosok taik mata.. :D

sabtu tu beriya iya lah ni 6.45 pagi dh start buat sandwich sardin, sandwich tuna. siap nasik goreng lagi you.. 8.05 pagi kami sampai. gila pagi pegi pusat bowling. nasib tak tolong pekerja dia bukak pintu. haha. kami sampai dah ade orang main dah. huyoooo pukul bape pulak dorang datang.. :P

ingatkan kami terlewat sampai. sebab katanya start pepagi pukul 8. rupanya kami terawal. nyesal tak sempat nak sambar Teh Tarik yang dah siap bancuh. tinggal nak curah dalam termos. masa tunggu dorang sampai tu berkepul kepul asap kat atas pale membayangkan Teh Tarik tu :((

tak penah umo pegi men bowling pepagi gitu. slalu orang pegi jonging. nak jogging pekebenda nya sejuk bedi nih. SEBAB nya Airport Bowl tu Offer 1 POUND seorang setiap Sabtu Ahad pukul 8 sampai 10 pagi. gilak muroh wokk.. nomal price 5 pound sorang. ce bukak website. ce bukak!

ceeehhh aku gebek debuk citer macam laa aku main.. haha taknya aku brani nak main. aku takut dengan aku aku skali terglongsor kat lorong tu.. malu mak nyahh..

DC telah menunjukkan skill lontaran ke longkang..haha

utk anak anak dan
beginner OK la.. kalau tak puas hati nak lepaskan geram dengan suami yang tak basuh pinggan lepas makan.. baling bola bowling tu dentam dentum boleh boleh dibolehkan. wuwu. Hakim siap terhayun kebelakang plak lagi. tapi xpe tepuk je tangan bagi semangat. tu pon stelah terkekek kekek ketawa..


ate syilap .. ramei bebenor dlm 1 lane.
sampai lapan orang. DC, Hakim, Hazim, Jeff, Byron, Munzir, Izni dan Fatin. Wieda ? tak men. sebab letih masak puding roti sedaps.. hoyehh.. kematu punggung nunggu giliran. takpe next time bahagi dua yea.


biar menang GAYA.. hahaha :P

yg menariknya lorong bowling dorang siap ada pagar kat kiri kanan lorong supaya bola tak ke longkang. malangnya kami main awal ni tak tahu. so banyak laa bola yg ke longkang. hanyut ke lautt..

dapat la amatur Hakim Hazim main sama. aku melayan Puteri dan Hariz je la kulu kilir sambil kejap kejap makan bekal. dah macam berkelah pulak. padahal ada je cafe dia jual makanan.. save bajet punya pasal. kalo boleh seteguk air pun tak nak beli.. ngeh3 jimat aka kedekut :P sanggup bawak air kotak laici seliter.. beli kat tesco baru 89p sekotak.

tengok arr.. makanan bergelimpangan.
sib bek duduk ceruk skit.
kalo dak sure kena halau ngan pekerja situ.. hihihi

machine game pon bersepah. kalau tak kena gaya mahu rabak poket. stakat nak eksyen eksyen duduk kat game machine konon konon macam main padahal miming jek .. tempat dia luas puaslah anak lari lari habiskan tenaga bateri. memang tempat hiburan family yang mampu bayar lah selama 2 jam. but korban ah skit bangun pepagi.


hoihh! akak nak amek gamba view dalam Airport Bowl ni. isk isk tepi skit! tepi skit!.. laa tak dengau rupanya. dorang ingat aku suruh buat peace gak nya.. kehkehkeh merasalah badan Fatin yang kena kerat tu masuk blog akak. :P:P ... psttt.. jangan mare kolang (versi Madi)



walau tak main.. GAYA kena adaaa..
berat sehhh bola tu.. 13 kg. mcm dukung Puteri je.

kat sini bukan selalu dapat jumpa kengkawan sekapatebang. time time gini ar nak spend sok sek citer terkini. xde sempat nak ngumpat2 oii.. isu semasa kehidupan je la. apa murah kat mana murah di mana murah. BUT hari tu kami xleh nak berlama lama. DC tu gelabah sangat takut lewat appointment nak sign agreement rumah pukul 11.30 pagi. pukul 10 lebih dah kecoh ajak balik.. grrrrrrr sob sob padahal dari tempat nak pegi tu 15 menit je.. merasalah gantung hanger kat mulut ni haa. :'( last last sampai terawal soo dia antar kami balik dulu. pastu dia kluar pegi sendiri nek bas.. haih.. hangin btol arr.. suka sgt mundar mandir. huh!


masa ni aku nak balik dah. Yus, Nadia, Mimi, Saiful, Aidi, Loko, Firdaus sampai batch ke 3. lewat skit so dpt nomal price 5 pound :(.. tapi kalau tunjuk student card dapat lagi diskaun. soo jangan lupa bawak student card yea. (info untuk kawan kawan yang kat London)


Alhamdullillah kami renew agreement rumah lagi setaun. tahun akhir.. yeay.. stelah pujuk rayu ngadu domba ngan landload dorang stuju tak naikkan harga sewa.. sujud syukur terus :)) kekal 975 pound. YEAYYYY. sebenarnya landload ada hati nak naikkan jadi 1K pound mandangkan rate rumah kawasan tu dah naik. mungkin dia kesian tengok kami anak ramai keperluan banyak nak beli..murah rezeki landload. lagi pun dia dah kaya. ada 6 bijik rumah sewa kat London ni tau. fuh.. tengokkk.. Pakistan dah sama level ngan omputih kayanya.

OK arr byee..

aku tinggalkan model cilik dengan dress CBS nya.. huhuhu..cik Putewi (slang dia)




Thursday, 10 February 2011

fevret DC

9 Feb 2011 - Rabu

pagi pagi lepas hantar anak ke sekolah menaiki kaki DC terus ikut rombongan cik Kiah Teacher Hakim pegi Museum Sains. tak berniat nak hikut pon sebab tak ngisik borang untuk jaga student year 4. tetiba teacher mintak tolong suruh ikut pulak sebab dah tak cukup parents yang nak ikut untuk jaga student year 4 yang ramai nak pegi rombongan tu. tanak ikut tu sebab kitorang dah pegi dah masa Winter tahun lepas. ada banyak gamba kat FB.

dah free tu ikut je lah. lagipon masuk situ memang percuma pon. tapi yelah oyster sumer skolah sponsor ataupon TFL sponsor pasal rombongan kanak kanak dan cekgu kekanak. kengkonon DC tu cekgu le.

so sepanjang hari aku ngan Puteri kebohsanan tahap Ultraman yang lemah hingga keluar lampu merah menyala nyala. aku pon apa lagi ngajak laaa si Mila. ingat tak Mila? Mila kawan indonesia ai tu. alaa ngajak ke Town Centre jek. pegi merewang. eh dak ehh. ngan Mila mana ada merewang rewang ni. straight to da point ja. pegi tesco beli susu Puteri then balik tu singgah playground pulak kasik Cik Puteri ngan anak dia Ibrahim lari lari sampai penat. akhirnya kami yang penat sebab angin kuat sejuk pedih tangan berlari pulang.

ahhhhhhh.. lega dapat masuk rumah yang dah sedia terpasang heater. penat pulak. ececeeeeehhhh sejak 2 menjak berkereta ni rasa penat gile le jalan kaki pegi town. ye wooo setelah 2 tahun mengalami penderitaan kesana kemari heret 4 orang tu jalan kaki sama. double letih. sesekali kena la berlagak penat jalan kaki.. hua hua huaa

balik tu kitorang santai santai la makan kebab. sempat sambar kebab sebelum balik dari town. asyik nasik je kan sesekali pekena kebab donor sedap ya amat. kena pulak ade cili jeruk dengan curry souce walahhhh.. alah takde gamba laa. gelojoh sangat makan sampai lupa nak snap. lagi pon entry dulu dulu aku dah gantung dah gamba kebab tu.

tiap minggu sekarang ni samaada selasa atau rabu Mila ngan anak dia Ibrahim datang rumah aku borak borak. terurai lah kesepian seketika. kami membincangkan ekonomi negara nilai matawang negara masing masing. pahlawan islam pada zaman nabi. fuhhhh.. hebat tak? takde gosip gosip pasal pendatang indon ke gosip artis Bunga Cinta Lestari dah peknen ke blom ke NO NO.. perhhhhhh tak caya sudah

sementara tu anak anak kami boleh lah bemain secara berduet. bukan nyanyi tapi main. Ibrahim ni hensem. kacukan Indonesia dan German. pasai ayah dia orang German tulen. dapat hidayah 7-8 tahun lepas peluk islam di Mesir. perrhhhh..

meh tengok ni..


jangan lah kau teliti sangat pegi tengok background gamba ni. huhu
rumah orang ada anak empat memang la camni. kalau rumah ni kemas macam pelik lah..:P
tapi kadang kadang nak jugak hipokrit nak bagi nampak kemas kalau ada orang nak datang. macam superman berlari lari laju keliling dalam kawasan rumah tahu..
but kalau stakat Mila yang tiap minggu datang haku dah tak heran dah lantak lah situ sepah pon sepah lah..haha
Mila pun jenis tak kisah dan dia paham. Ibrahim pun tulun punggah menan sama ..


gamba 1st tadi muka Ibrahim macam terkejut kena snap ngan camera. bila dah 2nd time Puteri dah ajar cecara nak senyum paling comei. hahahaha...

lepas solat zuhur asar terus 3.20 pm keluar balik ambik Hariz dan Hazim pulang dari skolah. amek Hariz tengok tengah nangis nangis sebab cuaca sejuk badan dia hangat. demam teacher kata. balik rumah kasik Neurofen Oren (nama ubat) kegemaran dia. terus tertido. serius! betul kegemaran. nak kasik ubat siap senyum senyum sebab suka sangat makan ubat sedap tu.

#####

meh citer makanan lah macam biasa .. kan aku dah kata Winter dan Makan macam irama dan lagu. tak boleh pisah punya. soo layan kan je la yea

dulu dulu masa kat Malaysia masak asal boleh makan dan kenyang je lah. malas lah nak pikir rasa sedap ke dak ke. hentam je lah kan. dah penat balik keja asalkan boleh dinner sudahhh.. masak dalam suasana anak terkuak sana kuak sini mintak perhatian. memang tak leh nak concentrate masak. maklum le dah ada anak kecik sejak umor aku 23 tahun. huyoo muda remaja gitu. habis zaman keremajaan ku di ragut dengan mengkendong anak. takdir penentu segala. cewahh

tapi skang ni concern pulak pasal rasa. maklom lah banyak masa terbuang kat dapo aka opis. BUT now haku dah boleh nak berbangga macam pegang award atas stage sambil buat ucapan "Syukur Alhamdulillah.. terima kasih kepada suami yang banyak beri dorongan dan aku PAKSA dia komen lauk pauk yang aku masak. tanpa beliau apalah agak rasanya lauk aku hingga kini" alaa alaa penerima anugerah popular masakan tersedap katogeri favorite hubby. ekekeke ni aku reka reka je ni

tu lah hakikat nya. walaupun nama masakan tidaklah seGAH western food atau seglamor nama lauk yang terbelit lidah nak nyebutnya. tapi cukup buat dia senyum sampai telinga dan rasa tak sabar sabar nak makan kalau aku masak ini..

mempersembahkann...




KARI AYAM ya aaa awww ya aa awww

AYAM MASAK MERAH ala DC

actualy semua masakan yang ada perkataan AYAM atau CHICKEN kat menu tersebut dia suka. pendek kata segala spesis ayam dalam dunia ni lah. dalam banyak banyak list menu tu dia paling soka yang dua ni lah. kalau ikutkan tamak haloba mau di baham nya sekor ayam. serius weh dia boleh abis sekor. gila ketang betul lah.

menu ni macam tak mencabar je kan. bak kata mak aku "alah mak masak sambil pejam mata je" huyooo.. itu mak lah .. kalau aku kena pakai kanta pembesar mata.. heheheheeeee jangan ko ngengada mintak resepi pulak. kang kalau ko masak pakai resepi aku rasa tak sedap. nanti korang ketuk kepala aku ngan kuali.

adoiiii tak sabar sabar nak masuk spring. lama benau aku ghasa winter kali ni. masa g park ritu dah nampak dah pokok Daffodil dah keluar tunas.. yeayyy! (sambil lompat lompat sama level ngan anak anak). dup dap dup dap nak tunggu bulan empat.. ehem

ok .. maceh baca corat coret goreng sampai hangus aku ni.. hahahaa


Wednesday, 9 February 2011

budak budak tak pandai menipu

Assalamualaikum w.b.t

duduk sini susahlah nak tonton movie berorientasikan bahasa ibunda. asyik tengok citer matsaleh jek. bohsan lah. takkan nak ON you tube yang 10 menet tukau 10 menet tukar. bikin hangin lah. maka last week dapatlah kitorang marathon tonton movie Malaysia yang berunsur 'U' sahaja.

memula tonton MAGICA. anak anak suka. sebab dia musical movie. sama level dengan muvie 'sounds of music' citer jaman dulu yang dorang suka sebab tak boring selang seli dengan lagu. duk ulang ulang lah tengok. yang lotihnya haku kena mentranslate sesetengah word yang dorang tak familiar. sampai nak bagitau maksud perkataan melayu pon terhagak hagak. kita paham lah. untuk level budak sekolah rendah yang TERbiasa dengar word english perkataan melayu jadik pelik pulak. kena pulak loghat Pergrokk .. hayyohh

pastu sambung tengok HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH. genre seram kelakar. sebenarnya tak lah seram sangat lebih pada kelakar. tengah tengah citer jalan tetiba kedengaran Hakim bersuara ;

Hakim : Ayah, siapa ni ?? (sambil tunjuk Awie watak Husin)

Ayah : ni pelakon .. nama dia Awie

Hakim : kenapa muka dia macam Ayah ??

Ayah : ??? (ngeeeeeee..)

Hakim : ini ayah kan masa ayah was a little (dia nak ckp masa muda tapi tak reti)

Ayah : takkk .. ini pelakon nama Awie

Hakim : takkk ini ayah ni.. ini ayahhh!!

Aku : gulpp! ekekekekeee


Sama ke ??? cuba tengokkk

-DC-



dengan yang ni



awie... pic. fr google

TAK... kan kan kan..

masa ari jumaat (4 Feb 2011) yang lepas kitorang buat nonton movie beramai ramai dengan Fatin, Wieda dan Byron. Hakim sibuk duk bagitau tu ayah dia .. tu muka macam ayah.. haihhh !

best gak sesekali layan movie sampai 3 pagi secara marathon tanpa henti. bersusun..Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah, Nangkung, Damping Malam, Tangisan Langsuir. HAMEKK KO

BUT selalunya budak budak tak pandai nak menipu. apa yang kat mata dia tu yang dia kata.. soo korang kena IYA kan yea... hahahahahahaa