Saturday, 9 April 2016

Kerete Rosak

Today : 9/4/2016 - Sabtu

sejak Jumaat semalam kereta dah mula menunjukkan tanda majuk.. hoho seram weh bila DC tengah bawak kereta rasa tersenggut sengut dannnnn.. enjin mati.. huh! debor jantung..

pagi tadi macam tu juga.. risau betul terus ke bengkel..

lepas hantar Puteri ke SKSP sebab ada Kem Kecemerlangan Jawi kat sekolah DC terus ke bengkel..

pegi bengkel yang biasa dia pegi tu le..

ni la dia kan kereta 2nd hand usia pun tua pasrah lah kalau kesihatan tak bagus..

siap hampir pukul 3..

terpaksa call akak aku minta tolong ambilkan Puteri balik sekolah pukul 1.30 petang..





Toyota Estima Recon
Tahun 2008

today terbang RM320

tukar plug.. upah pasang..

aku lepak umah je.. mengerjakan kain baju yang tak berusik isnin hingga jumaat.. huhuhu

kain baju stok asarama Hazim lagi.. masa ni la nak basuh kasut skolah, toto nap Hafiz..

balik dari bengkel terus pegi klinik pulak. hantar Hariz yang asthma sejak malam tadi. tengok dia melepekkk je tak aktif kalau asthma menyerang. muntah kahak.. inhaler tak jalan pulak. saya letak mintak panas nona roguy tu lega sikit dah boleh tidur sekejap.

Alhamdulillah area rumah saya duduk ni banyak klinik. semua panel pulak tu. nak pegi yang dekat ni jalan kaki pun boleh tapi sebab panas berdentum ..pikir 44x nak menapak sementara tunggu DC balik.. akhirnya sampai DC balik bari ke klinik..

Puteri dah kemain suka ikut mak ngah ke giant yaa..

ok bye
ok..

No comments: