Sunday, 15 May 2011

terharunya mama!

situasi : Hazim tengah main Electronic Piano. Puteri duduk kat kusi sebelah Hazim sambil kaki mencuit cuit Hazim...

Hazim : Mama tengok Puteri ni .. dia tendang Hazim..

Aku : Puteri STOP! Puteri please STOOOP!

Puteri : (masih cuit cuit belakang Hazim) sambil buat muka melawan

Hazim : Mamaaa... Puteri keep on do it !! (sambil nangis sebab dah start sakit)

Aku : dah la Hazim pegi duduk jauh je... beralah laa..

Hazim : (terus pegi keluar dari living room sambil nangis.. dan boommm!!! tutup pintu dengan kuat.. tanda protes marah)

Puteri : (Puteri pandang aku ... buat muka melawan lagi)

Aku : see .. abang dah nangis..

Puteri : Mama!!! (sambil tunjuk pintu) bukak ! bukak !

aku bukak pintu dan biarkannn... tak lama lepas tu ..Hazim datang

Hazim : Mama.. tadi Puteri dah minta maaf dengan Hazim. dia salam Hazim..

Aku : Oh ye ke? cemana dia cakap ?

Hazim : intakkk aa afff.. sowiiiiii

Aku: (gelak terharuuu) oh ye ke adik cakap macam tu.. ouhh you such a good girl !!!

Puteri : (senyum senyum simpul then buat tangan gaya 'good')

kadang kadang kami tak ajar Puteri secara langsung.. tapi dia faham apa yang dia tengokk.. sebab itu yang kami ajar abang abang buat sesama mereka kalau dorang bergaduh..



1 comment:

Khairil said...

salam perkenalan...skrg semua satu family ada di London le?..