Tuesday, 21 June 2011

Acikk !!


sejak tinggak kan tanah melayu 31 December 2008, banyak perkembangan penguncupan kekeluargaan yang berlaku tanpa keluarga kami. perkahwinan, perceraian, pemberanakkan.. arhh banyak laa.. segunung sedih di situ. inilah pengorbanan kami. walaupun tanpa kami, majlis jalan jugak. tak terjejas pon.

FAQ selalu aku dapat.. apasal korang tak balik? aik.. kalaulah dengan hanya berbekalkan perkataan 'BALIK' tu aku boleh sampai Malaysia dah lama dah aku jerittt AKU NAK BALIKKKK!!!! :P :P dah tentulah jawapan pertama, jawapan kedua mahupun jawapan yang ke pat ploh pat kali adalah DUITTTT.. malas ah nak citer. bikin ketat muka..

dari anak sedara DC kawin.. Intan dan Ita .. dah beranak dah pon. anaknya pon dah pandai jalan dah.. hingga yang latest adik aku sendiri kawin 21 May 2010 lepas. dah beranak dah pon 5 Jun 2011 ritu.

kiri skali : Kak Midah (akak) hehe (sihat kan?)
kanan skali : Asmah (mak)
pengantin : Supi dan suami Sayuzi (adik pompuan)
duduk kiri : Usop (adik lelaki aku .. . tinggi dia neh. selalu kata aku ketot. :(
budak kecik duduk : Adlyn (anak akak no 2)

ramai takda dalam gamba.. abang sulung, abang ke 3, akak ipar dan anak2 nya..
dan kami.. uhukk

tunggu achikk tau .. Muhammad Syahmi Aiman
generasi terbaru 5 jun 2011



kami takkkk balik balik jugak.....

lamanya aku rasa.. mungkin sebab aku duduk rumah. celik mata masak sampai nak lelap mata tido pon masak jugak.. takda annual leave, takda bonus, takda increament. ouh sedihnya.. tapi ada hikmah nya jugak. kepantasan masak serta xtra sedap tu kira appraisal terbaikkk aku tiap tahun.. hoohohooo.. DC la slalu bagi markah tinggi. entah entah bias. HAHAHA..

walaupun tak boleh nak apply kenaikan tangga gaji...mueheehehe.. syukur juga dapat tengok anak membesar depan mata. walaupun kadang kadang tak perasan bila kah kamu ni tiba tiba je besar sedangkan mama 24/7 tengok muka kamu. isk pelik ah.

cumanya tak boleh lah nak gebang gebang duit macam gaji sendiri dulu dulu .. oh rindu ! nak beli suor kechekkk pon mintak wok.. alahai.. takde dah nak pilih pilih kain baju kurung nak buat baju pegi keja. yang paling syok nya.. dah lama tak gosok baju.. yihaaa!!

hidup di sini lebih tenang dengan tak terkejar kejar. tak berpeluh peluh pagi pagi urus mereka berempat. hantar skolah/nursery ke sana ke mari cuma sesekali BUZY dengan tetamu.

6 BULAN JE LAGIII.. OH ORANG MALAYSIA ... NANTIKAN KEPULANGAN KAMI!!! ceh macam la ada yang tetunggu ngko balik.. hahaha. entah entah ada yang gumbira aku kat sini. takda teman gadoh gadoh. huhuhu.. entah entah ada yang nangis dengar aku dah nak balik.. kikiki.. ada ke?

rindu jugak kat partition cenonet aku tu. walaupun tak seindah bilik bos. rindu nak buat keja keja opis tu.. huh! En Idrus dengar tak.. staff mu yang committed nak sangat keja ni (dan gaji.. :P) rindu dengan geng gila purchasing Wak Isa, Mek Azie.. rindu gok nak buat sesi cantas kata kata bang Mat. wakakaka... rindu jugak nak dengar sampukkan Nora HR..'ni masalah sapa ni?' dialog glemer Nora.. ekeke. nak layan skema Razif ... arhhhh SEMUA lah..

tapi waktu tu nanti ANAK ANAK? korban lagi. :((


ACIKKK!!! sapa acik tu...

cucu mak skang termasuk yang latest dan termasuk anak aku ada 11 orang. hoh! ramai dah. Alhamdulillah..

tolak anak aku 4 orang.. BAHASAKAN DIRI AKU .. ACIKKK!!! aku le acik tu.. ngeeee

tu je..


3 comments:

Ana said...

aiiii????....rindu orang purchasing jer kerrr???? org2 department lain x rindu kerrrr....terasa kecik buah pinggang aku...huhuhu....alaaaa kita org pun rindu gak kt ko...dah brape tahun korum jumaat x cukup...korum makan2 x meriah....cepat2 ler balik..suh DC study baek punyerrr...jgn extend lagi 6 bulan sudah...

Maya said...

lagi nam bulan nak balik yer...sy baru balik 2 minggu lepas...ehehe..waduh tak sabar juga nak tunggu habis setahun nih. Tapi kan masa balik ari tu kat KL tak best sgt sebab jerebu dan jalan jam..kat obersea ni especeli Gatton ni, udara bersih dan takder jam. Gi kerja leh pakai tshirt ngan jeans jer hari2..hihi. Cuma itulah hujan batu negeri sendiri gak yang syok

Aleyn said...

Hmmm....apa yer rasa orang merantau negara orang ni...cam adventerous jer kan.....