Wednesday, 29 June 2011

Queen's Mary Garden, Regents Park


AMARAN! entry ini adalah GAMBAR BERCERITAAA.. haha

lepas berkenyangan kat Tinseltown, kami panjangkan langkah ke Regents Park. nek tube turun tune je keja kami hari tu..

kalau masukk Regents Park je memang tak jumpa Roses ni.. tempat nya yang tepat adalahhh.. Queen's Mary Garden. kena masuk ke dalam lagi park tu baru jumpa. kalau stakat jalan jalan lenggang kangkung memang tak jumpa. kena jalan bersungguh sungguh untuk mencari Queen's Mary Garden tau!

beberapa meter nak sampai ke roses garden ni dah dapat hidu dah roses. bau maniss bungaa. aku sambil buat muka senyum sampai teliga. tengok bunga ni terapi laa.. tenangggg je. cantik comel comel rasa nak makan bunga tu. boleh? ... pujian Subhanallah kepada penciptanya..

meh meh jamu mata meh.. aksi amatur photograper aku dan Hazim neh.. memang takde edit edit pon. nak edit mendanya kalau click nak ubah pape lembabb je. bikin panas.

setiap jenis roses yang kalepul ni punya nama. tah tah surat beranak pon ada :P nama felik felik lak tu. dulu masa kat Keukenhof kami dikelilingi dengan Tulip. kini taman ni penuh dengan roses pelbagai jenis dan warna. kagum betul tengok ..

















-FAMILY PHOTO-
erkk mcm kat Mesia je.. :P
serius! ada pokok pisang kaki, keladi daun besar tu, pokok sepit udang..hihi


taman comel ni sebenonya berpagar. kiranya aritu kami ceroboh le. hiks
sementara pak guard blom datang kami posing le






haaa puas hati.. dapat jugak akhirnya aku kesini. rasa macam kejap je duk situ. macam tanak balik lak. boleh tak nak buat rumah tido situ terus. bangun pagi aaahhhhhhhhhhhh harum bau bungaa.. terapi minda. abis kalau snow? tinggal batang pokok je lew. bunga layu dihujung mekar :'(

mata ni ternampak nampak lagi roses yang jelita iteww.. ouh indahnyaaa..!!!

masa kat sini cuaca panas. tekak kering je keja. berbotol beli air mineral tak puas. sampai perut kembung dengan air.. kat sini FYI.. PANAS KERING.. tak sama dengan Malaysia. apapun tetap terbako muka memasing disimbah mentari. tidak benar mengatakan duduk oversea kulit jadi putih! manada. ?

3 comments:

ishamizu said...

Betul tu, ahad lps panas, berejam kt carboot so sunburn ktrg! hihi..

Nway, bestnya kak roses tu..geram sy, sure wangi dia semerbak kn! ish nk gi jgk aa..hihi hr sabtu ni ke klu cik abg nk bwk..:D

Finaz Jaafar said...

bunga2 itu sangat cantik =)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

cantek2 nya roses tu....

salam kenal...