Tuesday, 28 June 2011

Tinseltown..


hokeh.. sambung citer smalam.. saja je nak citer melerettt..

Tinseltown ni sebenonya restoren makanan western la.. terkenal dengan American Diner & Milkshake. memang plan nak pegi pun. saja nak rasa.. at least ada pengalaman dah makan western kat negara barat.. :P yang penting nya HALAL.. yeay! sapa nak teray.. boleh cekitdaut SINI

sesekali terasa kalau nak makan kat luar mesti gelupur nak carik nasik jugak. tak nasik .. paling cikai mee la.. selera melayu tak luntur. kena paksa order yang aku tak reti masak baru berbaloi. selain restoren melayu paling hebat makan Biryani Tanduri (belakang umah je). nasikk jugak tuu. paling hebat makanan bukan melayu selain nasik Kebab Donor tu laa.. (Uxbridge Town). ni 1st time ni nak makan barat .. cewah.. kena rekod kan la kan.. ahaaa

kalau nek tube turun kat Bayswater. then kena jalan susur bangunan. kat situ memang bersepah la kedai makan Halal. ko sebut je nak makan apa.. sedia DUIT je looo.. ;) mungkin sebab kawasan tu banyak muslim. demand tinggi. bersyukur kat UK banyak makanan halal. rajin pegi ngan tak aja.

tu diaaa dah sampai dah..

kalau dah plan nak makan sini make sure perut betul betul kosong. baru berbaloi sebab portion nya besau. tersandar.. kami sedang elok perut memang kosong. hanya makan dari rumah je pagi sebelum pegi. anak anak pon dah merengek lapauu..

memula eksaited punya pasal order makanan dulu... pastu baru order Milkshake. sebab sini glemer dengan milkshake yang pelbagai. tatau nak pilih mana satu. gamba kemain mengiurkan.. sampai je milkshake anak tak sabar sabar dah nak terkamm!

-VIP Lounge : yang ada M&M tu..



semua milkshake sedapsss..
order 4 jenis lain lain. perisa coklat, stoberi, oreo, vip launge
udah le gelas oh mak besau kemain. kongsi2. tu pun siap bawak balik pasai tak abishh

ni mama punya.. yeay!
Lamb Chop set with rumput rampai salad..
gravy nya Piri Piri Sauce.. sedapp!

jemput tengok yeaa.. HAHAHA

ini ayah punya..
Mixed Grill - ada steak ayam, sirloin, lamb, sosej
saja amik lain lain .. bole tukar tukar..

anak anak ??




sume pakat nak makan Chicken Nugget dan Fries je.
tu pon tak habishh.. iskkk..

habis makan gelabah cari Mineral Water..
sangkut kat tekak milkshake punya pasal.



TERIMA KASIH AYAH!! .. realisasikan permintaan mama..

next stop.. REGENTS PARK. maklom le siang panjang bole le jenjalan sampai nak tercabut.. kaki..:P

kepada peminat bungaa ROSES harap berada di kedudukan 'kegarisannnn' (bajet mcm ramai je baca blog aku.. pi rahh.. haha)

lantak la asal pueh hati.. hehe



3 comments:

Nadiah Sidek said...

syoknya sana byk restoran halal. sini ada 1 je..tu pun kedai arab. huhu..

Sitisifir10 said...

yg best tu botol susu pun enter the frame tu...milk shake jugakkah? :P

ishamizu said...

hehe tselit botol susu di ant milkshake2 itew..hihi..hmm yummy, bley try gak satu hr nti. tq for sharing, kak!:)