Wednesday, 9 February 2011

budak budak tak pandai menipu

Assalamualaikum w.b.t

duduk sini susahlah nak tonton movie berorientasikan bahasa ibunda. asyik tengok citer matsaleh jek. bohsan lah. takkan nak ON you tube yang 10 menet tukau 10 menet tukar. bikin hangin lah. maka last week dapatlah kitorang marathon tonton movie Malaysia yang berunsur 'U' sahaja.

memula tonton MAGICA. anak anak suka. sebab dia musical movie. sama level dengan muvie 'sounds of music' citer jaman dulu yang dorang suka sebab tak boring selang seli dengan lagu. duk ulang ulang lah tengok. yang lotihnya haku kena mentranslate sesetengah word yang dorang tak familiar. sampai nak bagitau maksud perkataan melayu pon terhagak hagak. kita paham lah. untuk level budak sekolah rendah yang TERbiasa dengar word english perkataan melayu jadik pelik pulak. kena pulak loghat Pergrokk .. hayyohh

pastu sambung tengok HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH. genre seram kelakar. sebenarnya tak lah seram sangat lebih pada kelakar. tengah tengah citer jalan tetiba kedengaran Hakim bersuara ;

Hakim : Ayah, siapa ni ?? (sambil tunjuk Awie watak Husin)

Ayah : ni pelakon .. nama dia Awie

Hakim : kenapa muka dia macam Ayah ??

Ayah : ??? (ngeeeeeee..)

Hakim : ini ayah kan masa ayah was a little (dia nak ckp masa muda tapi tak reti)

Ayah : takkk .. ini pelakon nama Awie

Hakim : takkk ini ayah ni.. ini ayahhh!!

Aku : gulpp! ekekekekeee


Sama ke ??? cuba tengokkk

-DC-



dengan yang ni



awie... pic. fr google

TAK... kan kan kan..

masa ari jumaat (4 Feb 2011) yang lepas kitorang buat nonton movie beramai ramai dengan Fatin, Wieda dan Byron. Hakim sibuk duk bagitau tu ayah dia .. tu muka macam ayah.. haihhh !

best gak sesekali layan movie sampai 3 pagi secara marathon tanpa henti. bersusun..Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah, Nangkung, Damping Malam, Tangisan Langsuir. HAMEKK KO

BUT selalunya budak budak tak pandai nak menipu. apa yang kat mata dia tu yang dia kata.. soo korang kena IYA kan yea... hahahahahahaa



4 comments:

Ana said...

ha ah..laaaa...ayah Hakim mcm Awie...ngeee!!!.....tp klu build up muscle DC tu skit lagi...haishhhh.....sah2 Awie kuasa dua!!!! muwahhahahahaha.....

Imran & Alafiza said...

wah buat marathon tgk citer seram..

Rafidah AKA Linda said...

Ana - nanti peminat awie konpius pulak..hahahahaha :P

Imran - sesekali layan movie seram melayu kat sini syiok wooo..
pstttt ... geram tengok teffal kat blog u. :)

Yan-t said...

kahkahkah...
btol...btol...btol...anak2 tk tipu