Sunday, 24 October 2010

Malas malasan

Salam,

Sabtu smalam pagi2 xtvt biasa col CBS .. sedeyy tutup pulak. sebab hujan. hujan tutup ..tutup hujan. itulah dia carboot. xsedar langsung pagi tu hujan. tak perasan langsung hujan malam tu. kena la cek dulu tutup ka bukak ke? kang tak pasal2 ada yg mengamuk ngamuk kat sana sebab penat bersiap bagai turun naik bas tetiba tutup. bukan stakat hampa. kecewa dan 1 hari mood hilang..

sabtu tu bagun terpagi. eh tetiap pagi bangun yg boleh dikatakan betul betul punya pagi sesekali bangun yg x brapa pagi kira OK la kan. bila ada tetamu atau anak2 sekolah mata tak larat bukak pon kena paksa ngan batang mancis kena bangun masuk ofis empat tungku aku tu sebab nak siap kan makanan. sabtu bgun agak pagi nak pegi cbs. bila dengar cik operator dlm tipon kata tutup maka bersambunglah adegen tido. tgok org len syiokk je tido. mane bleh jadik..

sekaliiiiii tetibaaa.. yang.. yang.. bangun.. bangun.. makannn.. aku terus terduduk. sambil gosok gosok shit mata yg melekat. jwab OK je. terus cuci muka. then turun bawah. TADAAAAA... nasi lemak.. terhidang dimeja. whoaaaa.. best nya best nya... ni breakfast ke lunch.. DC kata breakfast .. tapi mak oiiiiii tgok jam dh pukul 12 tengahari..hahahahhahahaha.. bole la utk org yg baru bangun betol la breakfast kann kan kan..

heiiii bukan senang nak tengok bangun tido mknn terhidang atas meja cenggini. dapat merasa skali skala .. wahh syiokk wooo.. siap ngan Kopi Susu lagi.. muahahahaaaa... kembang kempis hidung aku. makan dengan senyum berbunga.. ehehehe

OK la not bad .. Nasi yg DC buat memang best laa tu memang dh ada gud reputation. so layan la nasik, sambal bilis, timun, telur dadar, ikan bilis goreng.. best lah .. dh habis separuh pinggan.. eh pesal sambal abang buat ni tak pedas langsung?.. abang taruk pewarna merah ke ? merah kemain menyala nyala lagi... eh tak la mana ada taruk pewarna .. taruk cili blend 2 sudu lagi tau. tapi yg lebihnya abang taruk air je.. kahkahkah.. patut lee..

bole laaa.. xleh komplen lebih2 nanti dia xmo masyak lagi..

lepas bekpes tengahari tu.. haha pelik je bunyiknya.. aku mcm byak tenaga pulak. eh bgun tido lewat. kenyang makan. DC pulak betolkan Roller Shoes Hakim/Hazim (share). lepas aku kemas rumah .. lepas zohor. OK jom kita pegi padang ngetest kasut yg di cuci ayah gunakan minyak masak sebab nak smooth kan roda nya.. hahaa.. hantam je kan. org len pakai minyak hitam. ayah korang pakai minyak masak. memang hentam keromo.. asalkan bole jeee

ok bersiap laa .. before kuar tu sambar lah camera kat kusi.. sampai je padang.. cepat bang amik gamba kami bwah pokok maple ni. sempena autumn ni..

DC kata nak amek gamba mendanya.. pesal x bwak SD CARD .. haaaahhhh !!! alooorrrrr lupa la pulok.. alamak dh standby dah nk amik gamba KECIWAAA... terpaksa guna kemara telepon je. huh!


OTW balik tu hujannn.. angin sejuk menderuuuu.. berlari pecut lah Hakim, Hazim Hariz dan Ayah.. Mama? Puteri? berlari lari anak dan berlari lari emak.. tertinggal ke belakang.

No comments: