Wednesday, 27 April 2011

rumah baru.. makan makan


23 April 2011

sabtu lepas pegi London. masuk town weekend OK .. ikut Garmin SatNav pening pening lalat. asyik la silap masuk lorong. nak 'recalculating' punya lembap. kiranya seharian ritu kami jadik 'prebet sapu'..HAHAHA.. tahu tak apa tu.. hihi gi google cepat!

bawak anak dara 2 orang masuk rumah baru. kami masih duduk rumah lama.. before tu bayar deposit dulu then amik teruss boleh masuk. hebat London! asal ada POUND.. semua boleh. apartment ni baru memang baru bina. macam service apartment. lengkap habis. masuk basuh kaki je.

meh kita tour apartment ni. 1 bilik; 1 dapur; 1 toilet; 1 ruang tamu... hanya 1K pound.. haha hanya tu.. gila mahal.. SEBAB memang betul betul kat tengah London. wuwuwuuu

siap LCD TV 40 inci tuuuu
frame gambo tu tak sempat nak gantung lagi

ni ruang tamu .. moderen
ada pintu sanun tu .. balcony 40 kangkang ayam.. hehe
boleh la nak bertani..;)

semua serba BARU.. bau kedai.. 1st tenant dorang ni
lengkap selengkapnya lah..
dapur, oven, microwave, toster, kettle, set pinggan mangkuk cawan periuk belanga..
arhhh lebih dari lengkap lah.. melopong lopong aku tengok..

simple bilik siap duvet dan 4 biji bantal dengan set cover lagi.
lebih dari cukup.

siap ! siap washing machine, vacum, set cleaning lagi..
erkk senget lak gamba

toilet serba putih. besau.. fresh new..

kelengkapan dapur

Linkalah tak leh tengak lak gambo ni.. isk.. sempat posing :)

bila tengok rumah ni tetiba rindu apartment kami kat Gombak Permai tu.. isk isk.. masa masuk dulu camni lah feel dia. fresh je. lepas pasang kitchen cabinet dan floor board lagi laaa rasa mcm rumah ni.. uhuk..dah selamat juallll..

lepas urusan pindah randah. angkat barang secoet dua.. hihi.. kami pi isik perut yang nak hampir kebulur. mereka bawak kami pegi restoren MELUR.. lepas tour rumah baru. meh kita tour menu plak.. :D. full view interior dan menu serta harga meletop click Melur tu yea..

restoren ni banyak mix. owner Singapore, tukang masak Indonesia, pekerja pelayan Poland. peliknya semua makanan Malaysia. eh Indonesia dan Malaysia kan tak jauh.. sesapa geng yang dok London yang dah muak dengan air tangan sendiri dan ada duit lebih tak tahu nak buat apa meh la melabur wang dan perut kat sini GERENTI puas hati..

1st ayat member yang bawak ni .. "sambal belacan kat Melur POWER kak!!" ok ok .. tang tu aku 100% agree..


ni sedara James Bond nak pegi siasat restoren ni sedap ke tak??

yang ni marvelos delicious..
starter : Roti Udang Bijan GBP3.50
Cendol alaaa rega dh tak ingat

Mee Goreng Mamak
(dah tinggal sikit di baham DC baru ingat nak snap ;)

Melur Salmon GBP11.50
Nasi Goreng kosong GBP2.20

sambal belacan power GBP2.00 set dengan timun dan salad
(kat gamba ni kuantiti dah berkurang)
berasap telinga tapi nak amik lagi..

Char Kuey Tiaw GBP6.80

alamak kabur plak. sebab pakai camera cinonet.. kalau tak kabur ni mengiurkan sebenarnya.. hihhi.. pendek kata SEDAP SEDAP SEDAP... errr sup dia biasa biasa je. harga ? untuk exclusive restoren camni kira muroh la.. hik.. jangan convert lah. yang penting portion nya banyak dan SEDAP. sepinggan tu rasa nya kalau stok tangki kecik boleh makan berdua. soup (takde dalam gamba) portion macam 1 periuk sedehana besau tu.. terkulat nak ngabiskannya.. Teh tarik pon bestttt.. order sampai 2 cawan. tamak punya pasal. asalkan sedap.. burppppp Alhamdulillah (burp pelan pelan.. tak manis pasal restoren ni senyap. eh tak ada lagu sentimental mcm kat hotel. burp kuat meja sebelah boleh dengar..

Kelly and Ady.. kalau korang terbaca.. THANK YOU so much.. harap harap rezeki korang murah lagi lepas ni.. aminnn

6 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..seronoknya duk negara org ..husband keje sana yer?

Ana said...

uiks???...dah ada umah baru ker...bila nk pindahnyer???

ishamizu said...

Wah cantik apartment n sewa pon not bad..kt mn tu kFida? rest. Melur tu pon kt mana? nti bgtau eh..hehe. teruja tgk gmbo mknn tu..

psst, bgaya sguh cik Puteri..i likee. :)

Rafidah said...

rina - husband saya blaja.. saya follow je..hehe

ana - bila plak aku pindah. ce baca betul2. tolong member pindah rumah lah..

izu - akak ada link kat entry atas.. nnti click kalau nak tahu kat mana tak pon google la jap. haipp!! pantang pantang ..hahaha
puteri tu memang alergik dg camera..kiki

Anonymous said...

ct dah pergi restoran melur nie .. tercekik nak membayarnya..bawa family mertua hajat dihati yg mulia nak belanja .. tp family kami aje dah £80.belum diorg lagi .. last2 semua bayar sendiri ... hahaha

Liza @ Adzriel AB said...

dpt jugak mkn sambal ye..