Saturday, 10 July 2010

Hariz dan 6 batang GG nya robohh..

ni alkisah lain plak.. hehhe.. pe lagi citer pasal Hariz lah.. GG dia memang dh lama sakit asyiklah tak tido malam kami dibuatnya.. terjerit pasal berdenyut kot.. gg dia memang byk berlobang.. cemana lah x berlobang tido sambil nyusu.. dulu botol susu.. skang ni cwan tommee tipeee tu .. x larat nak marah nyonyot btol sambil tido.. skang aku ngan DC yg sengsara.. bila dh melalak tiap mlm pasal gg sakit mulalah baru nak pegi bwk g jumpa GP aka dokto ..udah le tu kena buat appointment dulu lah memacam lah..dh dekat 6 bulan buat apointment baru lah dapek cabut..

gg dia tu rosak geraham berlubang 2 kiri kanan... b4 tu dh tampal tapi still sakit x tido malam koo.. mak aiii.. lotih den.. yg lagi 4 tu gg depan bhgian atas.. dh tggal suku jugak sooo cabut skali .. elok cabut je lah.. pasal kalo x cabut nnti dia tumbuh gg kekal gg dia akan senget sebab gg kekal tummbuh nak tolak gg susu yg still ada tuu.. so gg kekal dh jadik senget x cntek dah macam abang dia Hakim camtu laa abis senget2 gg kekal tumbuh .. kitowang lewat bwk g jumpa doctor so gg kekal dh tumbuh.. gg Hazim lak mmg dh tercabut sndri yg depan soo xde prob la.. yg gg graham abag2 dia tampal sume ok dah x sakit... lagipon doc ckp kalo bengkak pasal berlubang takut kena jangkitan kuman masuk dlm gusi then create prob lagi teruk.. huhu soo cabut je lah..
tapi kan cabut gg doc tanak budak rase sakit soo..dia bius habis .. bius pengsan trus.. ade mmber kt sini ckp bius abis tu mghilangkan 1 memori kat otak dia.. so cemana dari dok x tido mlm merengekk sakit kitowang decide cabut je lah 6 batang gg dia..

dari segi layanan memang marvelos lah..mayB wad kanak2 kot dorang tanak budak2 ni takot tu yg layan punya lah mcm raja.. wad dia siap bleh order nak tgok dvd ke nak psp ke nak game ape pon bleh.. bole pilih cadar spiderman, toystory, pooh ke .. ape yg bdak2 nak lah.. kalo mainan jgn cakap lah melambak2 smapai dorang xnak balik lahhh.. tapiiiiiiii bab nak buat appointment ngan jumpa docto tu mak aiii berchentaaaaa.. yelah dh mcm sepital gomen kat mesia jugak ... berbulan2 baru lah dapat jumpa,.. Q nya panjang...sakit arini minggu depan baru jumpa doc.. tu blom doc cancel appointment pasal salji lah.. mcm2 lah.. kena brsabaaaa je lah.. setengah tahun baru dapat cabutttt... tapi ok lah kena saba ye lah namapon free kan.. kena la ikut urutan.. hospital cabut gg tu mcm labour room nk branak.. ala operation theate mini gitu.. plak tu sowang je bleh masuk sooo DC jelah yg masuk...heheh gitulah citernyaa..

jom kita tgok suasana Hariz kat sepital Hillingdon, London...


dia tengah layan TV .. CBBC Chanel ..pe lagi katun lahh.. nak bagi diam layankan ajer ape dia nak .. tu muka baru lepas nangis x henggat.. pasal abis dah ubat bius kut baru sedar baru rasa sakit.. cuba tgok tv dia tu canggih kan.. TV tergantung siap ade robotic arm yg bleh gerak2 pusing2 tu.. cehh.. kalo suasan cam wad2 biasa kat Mesia jugak..


tgok muka yg sembap.. tuuu pilihan dia sarung duvet n bantal tu.. SPIDERMAN lah pe lagi.. yg kat depan dia tu hehehe tempat tadahan air liur melelehhh jek (ngencess) bersekali ngan darahh..


ni lah kami ... aku, nenek Rohana n Puteri.. temankan Hariz dan terus nak bawak dia balik kalu dia dh x sakit... kat sudut wad tu ade xtvt kraftangan utk kanak2 nak lukis ke kaler ke.. best kan xde lah bdak2 ni boring melanguttt je.. kalo dh xde menda nak buat mulalah panjat sana panjat sini.. ade tmpat2 melukis..mengaler bleh la dok diam Puteri tu...

bizi btol aku ngn DC aritu.. DC sebab nak kena bwk Hariz masuk operate theattre.. pukul 7... aku anta anak g skull pukul 8.30 am trus menyusul kmudian kat sepital... camtu lah kalo anak2 ramai kalo ade adegen camni mula lah jadik kelam kabut.. waktu ni DC dh balik pasal dia ade poster conference kat Universiti.. sian ayah masuk lewat anta Hariz punya pasal.. nasib ade nenek temankan aku g spital ritu.. kalo x gagau jugak lahh.. Maceh nenek..

skian je citer tuk arini.. dh ngantukss nak tidoo..babai..

No comments: