Wednesday, 21 July 2010

Legoland - Windsor

ahad ritu bwk anak2 g Legoland.. mmg dh lama niat nak g tapi x pegi2 .. pe la.. cm biasa lah sebab duit x cukup ahahaa.. tapi tah cemana ade lak 'rezeki' kan.. soo bwk la anak2 yg dh tah brape ploh kali ajak.. n slalu gak dorang citer yg kwan2 mereka sume dah pegi ..sian plak kan.. tmpat2 camtu anak2 lah paling enjoy.. soo stelah pikir2 n bincang2 akhirnya bleh la bwk mereka dan aku anggap ia jugak sebagai penghargaan buat mereka...

letih but happening.. tu je yg dpt menceritakan sepanjang berada kat sanun.. kepada yg nak pegi tu ade gak beberapa tips utk korang..

1) datang seawal yang boleh .. kalo bole sblom paga bukak ahaha.. tapi ni betol laaa..kalo x rugi bayo tkut x dan nak men sume..tapi yelah mcm kami yg nek bas turun bas .. nek plak train turun train .. naik bas lain lak.. haaa kira lah pukul bape nak sampai tuu.. kena lak ragam2 ditgh jalan lagi adoiii bayang je la yeh.. menheret stroller kesana kemari, mknn lagi, air lagi, tikar .. arrrhh memacam lahh.. fenin..

2) standby beli tiket online jauh lebih murah then ade diskaun 50% lak tu .. tapi ikut gak mreka punya promo.. mayB pasai musim panas kann.. soo byk promo..bila dh beli tiket online tu .. just masuk then scan je tiket yg dh print tu .. sonang kan..xyh buang masa bratoo..

3) makanan bwk sebanyak yg mungkin.. kalo bleh bwk mangkuk tengkat pon xpe.. pasai mknn mahal n xde pilihan halal kan.. tapi brabis gak beli eskrem lah.. mahal nya berlipat kali ganda.. sabo je laa..

4) mula kan permainan dari belakang ke depan.. ye lah bila masuk2 je sume serbu mainan yg depan2 soo ape kata terbalikkan.. sure lawan arah x ramai brato.. tapi memana pon sama gak ramai orang..brato tetap kena brato alahaiiii longuh kaki dok brato..

5) map - kalo bole laa hafal dulu map Legoland tu .. takut sampai2 sosat barat haa kan dh buang masa.. bila buang masa buang duit kan.. study dulu ape map n permainan tu.. kang penat brato las2 x ckup tggi.. huhhu sape yg ngamok anak2 jgak.. tapi kalo ade anak kecik ni memang penat berganda .. pasal byk yg dorang xleh main pasal x ckup tggi pas2 kena jaga mereka kita xleh main .. sabo2

6) bwk swimming suit.. or xtra baju.. pasal ade jugak mainan berair kat sanun.. bdak2 tu bleh arr nak lepas gian main air .. then ade mainan yg sure kita kena percikan air .. kuyup gakk arrr.. kalo rajin bleh gak pakai raincover..

tu je la stakat yang ingat.. nanti kalo ingat lagi tips lain2 aku edit balik ..

k arr.. babai.. ehhh sbgai penutup jom tgok gamba kat Legoland..




No comments: