Wednesday, 30 March 2011

Jack Fish Grill serve with sour souce

ko baca tajuk menu skali imbas ala ala enggeris kacukan melayu punya menu.. alaaaa cuba ko translate menu menu omputeh ke dalam bahasa melayu. menu keMalaysia'an bunyiknya. macam orang kampung makan je. heee.


Jack Fish Grill serve with sour souce

duduk negara barat kena la tukau nama ikut english dish. eceh.. silap silap kalau aku makan ulam aku akan buh nama salad mix vege. kikiki.

padahal nama kemelayuan dia Ikan Cencaru Bakar cicah air asam jek makan dengan ulam timun ..wakaka.. konon international la.. pastu boleh feeling feeling restoren 5 bintang siap ada band live lagi lilin terpacak 2 batang. order siap siap dengan fresh oren. jangan lupa pacak slice limau kat cawan tinggi tu. nak kasik efek mahal letak payuk cinonet kat cawan ..hahaha jangan lupakan presentation fresh flower atas meja... mau £30-40 satu set dish. itulah harga persekitaran..

padahal kat umah ko buat camtu tak sampai £2 pon. dapat minum 1 jug lagi. tambah nasik 3 kali kau. siap bersila gaya bebas lagi. gigit tulang ikan crapp cruppp.. pastu BURPPPP alhamdulillah sambil goyang kaki cungkil gigi :P kalau restoren international boleh? mana maunya. protokol laa.. burp burpppp ni omputeh tak suka ok. RUDE. kentut takpe. aku pon tak paham. mungkin kentut angin kat belakang.. burpppp tu angin kat mulut..ekekeke.. eh apa ni merepek.


14 comments:

Maya said...

aduyai best nye kalu tukang masak ni ada kat sini hehe

manueng said...

sy ingatkan ikan ape la td...nama bukan main lagi...tp tgk rupa mcm ikan cencaru...rupenye mmg itu pun...haha

ulam = salad mix vege <-- yg ni mmg kelakar la...tepuk dahi mat saleh kalo dpt order macam ni...haha

p/s: sy pun pelik ngan org sini...selamba je kentut...aritu ade classmate kentut dlm kelas...kuat plak tu...kelas kecik je...semua dgr...tp diorg sume wat dono je...tp kalau tsendawa siap "excuse me" lg...lain tmpt, lain budaya;)

mast@work said...

sedapnya ikan jeket tu.. adeh2.. leleh ayaq liuq cheq

Rosie Rose said...

wa wa wa.... tuuuu dia!!! menareknyaaa juadah! ak sikittt...

fa10 said...

pagi2 dah nmpk menu istimewa ni... lapar la, mintak sikit boleh?
Edinburgh suhu 9C skrg, sejuk2 nyaman. Tp hari ni dah mula hujan stlh panas 2 minggu..

~Yus~ said...

Kak fidah... mane dapat ikan cencaru tu... tak jumpe lagi setakat ni....huhu

ishamizu said...

Aah la Kfidah, mana beli ikan cencaru? sedapnya nmpk!! dh lama izu mengidam nk mkn ikan cencaru tau..nti bgtau ye. hihi..

Chekgu Murni said...

hmm~ dapnyer~ ;p~

Chekgu Murni said...

hmm~ dapnyer~ ;p~

Rafidah said...

kak maya - aduyai best nya kalau ada orang yg nak makan tu kat sini .. ekekke :P

faiz - apa lagi ko berlawan la kentut ngan dorang .. ahahahaha

mast@work - sila lap air liur ye.. kikiki

Rafidah said...

fa10 - nakkkkk, mai la london..hehehe

rosie rose - nakkk, sila cubit monitor yea..hihi

yus & izu - kat bilingsgate ada jual. tapi kalau kat west london (uxbridge) kadang2 kedai arab ada jual. eh kat kedai cina (Loong Fung) ada jual tau. kat Alperton. cuba google ..:)) carik carik..

Rafidah said...

chekgu murni - memang sedap. makmentua lalu tak perasan..:P

manueng said...

haha...betul jugak tu...kat malaysia x bleh nak lawan2 kentut gini...haha

Fazlinil Irma said...

wowww... ikan kepala keluar pinggan. kehkehkeehhh.