Thursday, 10 March 2011

teknologi terkini jemur kain

Winter memaksa kami memasang heater selari dengan suhu. siang yang pendek menghadkan penerimaan matahari untuk kami gunakan. Arhh skema pulek.:P Matahari yang muncul pun macam manja manja je panas dia. Selalunya ada just nak bagi terang waktu siang sebab serius, tak rasa panas pun. Tak gitu tak lah dinamakan winter an. Kenal lagi tak heater? OK OK boleh flashback kat SINI

Nak citer pasal jemuq kain. Kalau jemur kat luar alamat sebulan pun tak kering dik. Jemur dalam rumah pulak seminggu baru kering. Pakaian dah lah ramai. Kalau jemur sume dalam rumah kami pulak kena kuar. Bagi laluan kat baju beramai ramai dalam rumah. Maka nya aku pakai Dryer. Atau nama beliau dalam Bahasa Melayu adalah Pengering. Eh buruk pulak dalam bahasa melayu eh. Aku paksa lah sebut dryer. Tapi winter ni aku tak pakai dryer pon. Eh apa aku citer ni. Dryer ke Heater ke semua bersifat memanaskan boleh menyebabkan bil Karen naik mendadak. Baik pilih.. nak pakai dryer? ke nak pakai heater? Aku pilih heater je la. Sooo dryer boleh apply cuti. Aku dah luluskan dah pon. :P

Soo pakai dryer musim spring dan autum je. Winter pakai heater. Summer? JEMUR laa. Apa ko ingat London xleh jemur baju kat luar ke. Sama je laaa sidai kat garden blakang. Cemana pulak winter pakai heater tu?

wajah heater yang natural beauty sebelum di enhancement menjadik teknologi terkini..



Ni la teknologi terkini yang aku gebang tu.. overlapping baju semata nak bagi depa kerin. serius weh .. kering dengan kualiti gitu. macam baru kuar dari oven. fresh..muahahahaa

Heater kat umah ni jenis centralized. Maknanya ON satu suiz sume pakat pakat panas jugak.





Heater kat umah ni jenis centralized. Maknanya ON satu suiz sume pakat pakat panas jugak. bila malam kitorang tak pakai heater tingkat bawah. dari pembaziran tenaga haruslah di manfaatkan kepanasan nya tu.. hikhikhik

burok no rope heater kalo dah di make over dengan sangkutan baju sana sini ngan kain baju. saling tak tumpah macam rumah kongsi indon kat tapak pembinaan tu.. kahkahkah.. apa nak buat. sanggup lakukan apa saja semata nak bagi baju kerin di kala sejuk melanda London. kalau boleh masuk oven. aku buat jugak. tapi kang takut makan asap pulak.

tu la crite teknologi jemoq kain rekaan ciptaan aku sendiri. dan aku percaya korang yang kat negara sejuk sana pun buat menda yang sama kan kan kan .. tak yah la tipu.. hahhaaaaaa

tapi kankan kan.. minggu ni siang mula panjang dari winter. maklomlaaa dah masuk springgg.. walaupun angin kuat yang sebabkan sejuk tapi boleh dah boleh laaa sidai kain kat luar. tapi ce ko bayang haku yang nak pi sidai ni pon terketaq ketaq pakai baju tebal segala. malas lah. baik pakai je teknologi terkini ni.. hehehe

hokeh la.. chow cin chowww..

9 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

canggih taw.. aww!!!

manueng said...

nasib baik la time winter xbpeluh sgt...kalo x jenuh nak tggu baju kering...huhu

tulus sweet said...

kenapa akak kantoikan rahsia tulus! heheheheheh!

nur said...

habeh tebongkar rahsia ye tulus..
ALL IN ONE

Lady Lavender said...

hahaa..nak wat camanakann..kalo tak ada yg tak pakai baju nti sume tak kering. sana bill letric byr asing2 yea?? kat sini letric +air+ internet all in one dlm sewa umah. So kami tak kira siang tak kira mlm asik pasang lampu aje :-)

YAYA AZURA said...

kat trg dah start hujan balik..mmg runsing nak ampai baju musim gini..canggih la kering baju guna heater...hikhik..
salam kenal yer..

Rafidah said...

GCK - canggih taw.. ngko ado dik.. manado mesia panaih woo

manueng - kalo kat mesia x buek do cenggini..hehehe

tulus - akan dtg lagi banyak akak nk bongkat rahsia idop kat ngara 4 musim.. wakakaka dah dah pi angkat kain kat heater beijing tu..hahaha

nur - memang membongkar rahsia dengan niat :))

LL - kalo x buat camni alamat pakai suar kecik je la anak2 hihi

yaya - haaa ko kena beli dryer dik.. tapi mahal gak. tumpang sedey :(

Chibi Maruko said...

i'm stick with dryer :)

miszlullaby said...

ekekeke...kelakar la akak ni. Time kitorang gi sana hari tu, kitorang buat camtu jugak. Akak nak tahu citer, kawan saye gi sidai panties die, punya la bagus heater tu, terbakar panties die kak...tak pasal jek buang panties tu.kekekeke...kitorang memang tergelak2 kat die. Nasib ade primark, dapat die shopping yang baru.=D