Monday, 28 March 2011

Perubahan Masa Musim Panas British

pagi tadi 6.30 pagi tadi berdenyut denyut bunyik jam alarm 7.30 pagi tanda anak anak kena bersiap ke skolah. aik pesal 6.30 pagi dah memekak jam nih. DC bangun tengok jam henpon lain jam manual lain waktu..

SAHHHH.....ANJAKAN waktu malam tadi dah start dahh..

digital jam memang OTOMATIK BERTUKARRR

korang tahu tak kat Britain ni ada masa masanya akan KURANG sejam dan LEBIH sejam. sooo 12 tengahmalam tadi sebenarnya telah di ANJAK ke pukul 1 pagi. ini bermakna beza Malaysia dengan UK adalah TUJUH jam. kira kira sendiri .. ni asyik la tanya pukul berapa sekarang..

tapi betul jugak. tak duduk sini tak ada kesah pon kan beza bapa jam pon. lantak lah. bila aku dah terpelanting kat UK ni barulah tahu cemana beza lah. anjak masa sejam lah. undur masa sejam lah. buat pening pening lebah je lah. hish

bye bye winter time.. hi hi summer time.. yee haaa!!!

ini dinamakan greenwich time BERTUKARRRR.. tak paham ? xpe pegi tanya cikgu geografi lah.

soo ingat ehh TUJUH JAM beza .. TUJUH yeh..

10 comments:

manueng said...

tu la...patut la jam laptop n enset sy x same...ingatkn ade member tuka time kat enset ke ape...rupenye jam kat laptop terubah sdiri...hehe... pngalaman baru...btambah pengetahuan am ;)

Rafidah said...

faiz - jam tangan akak sampai rosak di keja kan .. asyik kedepan kebelakang. jam manual fenin ..ahaha

fa10 said...

yeay..yeay.. summer sudah datang!

Rafidah said...

fa10 - utara masih sejuk xyah la nak yey sangat.. HAHAHHA :P

nur said...

o.gitu ke.. takpenah lak dengo tukar2 masa ni.. first time..

JOM KE: ALL IN ONE

manueng said...

haha;)

Adzriel AB said...

adoh... acik dah poning. spoil tidur tu kan.

shah-kayrul said...

first time dengar citer pasal tukar2 time nie....

ishamizu said...

hehehe nasi baik jam akk automatic tkr seniri, klu tak ada yg lmbt pg school. ktrg kne cpt kn seniri..daah rugi 1 jam..hehe..

Rafidah said...

nur - akak pon x penah denga. sampai sini barulah tahu.. ngek kan :P

kak liza - sib bek masa tu husband dh bangun .. :D

shah - tu la kalau xde org dok oversea xtau kan kan :)

izu - jam henpon dan digital je yang otomatik. jam jarum yg manual habis kena tuka sendiri. last year anak lewat ke skolah haha.. teacher paham dah