Tuesday, 29 March 2011

Story Book Disney


weekend lepas macam biasa la acara Car Boot Sale.. selalunya aku akan beli baju baju anak anak.. lepas xde pilihan sangat baju anak anak baju mak bapak pulak. selang seli dengan buku. ye ye buku.. hoyeh. buku kat sini femes kat kat CB. bersepah sepah like surat kaba lama berlonggok. murah tak yah kata. meleleh saliva kau kalo dengar. kadang kadang kami dapat free je. sebab dorang tengok aku ramai anak kot. pastu budak budak ni kalau jumpa booth jual buku mula belek telek nak baca sikit. pastu tukang jual tu kesian dia bagi je lah. best kan. itu kadang kadang je la.. selalu beli

omputeh sini hebat menjaga baju baju, reta benda mainan apatah lagi buku. mak oiii baru lagi kau buku dorang jual. ada tu still dalam kotak. macam tak penah berbaca baru nya. gila ah. ke dorang ni main intai intai je baca buku. dah boring baca jual. buku tu bukan biasa biasa. brand jugak. macam ni haaaa..

masyaAllah takde calar balar langsung. buku disney woi... hard cover plak tu. mahal kan ni kalau kat Malaysia. Syarikat Grolier yang kluarkan. sapa kat Malaysia yang rajin beli buku grolier yang super duper mahal tu tahu lah rega dia. kualiti cantek dan menarik minat budak budak baca. colourful ketas tebal. ni aku beli ni masih baru ni. siap dengan rak lagi...

tapi kadang kadang dorang ni dapat hadiah krismas. tak suka jual la. tu yang nampak masih baru. kalau yang buat koleksi memang gila la. aku tak la sampai buat koleksi. nak baca beli la. tak selalu beli sebab kat skolah tiap minggu anak anak pinjam library book yang best best jugak. sini kan terkenal hebat budaya membaca dorang. Malaysia terkenal budaya apa ? budaya makan sampai meletop perut..:D


pastu susun camni .. comel je. kami banyak jugak beli tapi macam biasalah sampai kat tangan anak anak yang super duper aktif hampir lunyai buku tu. mana tak lunyai dorang bawak kulu kilir. yang kat gamba ni masih baru soo bole la buat tayangan perdana. sok lusa kalau dah takde rupa buka kita bungkus nasi lemak je la. hahahaha.. caya tak caya tak £3 satu set ni. ! eh eh jangan lupa darab 5. ini kira mahal ni. ada orang lain boleh dapat 20p sebuah. tapi kan kan kalau ada orang Malaysia jual ni memang mahal sebab kau paham la orang meniaga nak untung. modal korban masa beli lagi. nak pilih tu bukan senang, kena pilih yang terbaik. makan masa makan penat. pastu kos pos sini mahal gila. buku dah lah berat kelo kelonya. nak pack lagi. pastu nak pos ke rumah ngko lagi. kos pengurusan wakil Malaysia lagi. soo tak heran la mahallll..



12 comments:

manueng said...

setakat ni baru 2 kali sy pergi car boot sale kat uk ni...mmg dasat la...brg elok2...murah pulak tu... best2...hehe;)

nuruljannah sukhri said...

best nye dgr akak bercerita pasal car boot sale ni.bila la peluang saya nk ke sana pulak.amin..

Galuh Cendra Kirana said...

dulu kecik2 penah dapat hadiah dari Cikgu English Nama Mary Emily Augustine. dier kasik buku cerita tajuk Lady and The Trumph, Disney gak. Grolier nyer. mmg kulitnye kerasa n tebal. siap kat luar kulitnye cikgu ukir nama saya atas plat besi warna emas. mmg sayang buku tu sungguh. mesti lah mahal kan?

Maya said...

OOoo...sini kita panggil garage sale. Sy selalu hunting perabot dan kitchen utensil, pasal tadak anak heheh

Rafidah said...

faiz - baik ngko pulun beli buku2 buat kasik cenderahati kat org Malaysia before balik. murah kan rugi x beli :)

jannah - ala ada duit boleh je dik kalau nak melancong. tapi bab CB ni memang best :)akak x nafikan hehe

Rafidah said...

GCK - whoaa teacher bagi? ni sempena pelajar cemerlang ni yeeee.. memang mahal dik.. buku kualiti kan kan..

kak maya - ada gak baca blog student aussie bgtau garage sale.. tapi tu kat umah dorang kan.. tapi yg ni memang tapak khas cbs.. mcm pasar malam tu.. alaa xpe la k.maya collect je la baju/buku utk anak akan datang heheheh..

manueng said...

plan nak bg buku kat mak sy...mak sy je yg rajin baca buku...hehe

Anonymous said...

Wοnԁerful blog! I found іt while ѕeаrching on Υahoo News.
Do you hаvе аnу tips on hοw to get listed in
Υahoо News? ӏ've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

Also visit my webpage; make breasts larger

Anonymous said...

Howdy! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the fantastic work!

My blog post natural breast enlargement

Anonymous said...

ӏt's a pity you don't have a donate button!
I'd definitely donate to this fantastic blog! I guess for now i'll settle for bοokmaгking and adding your RSЅ feеd to my Gοogle account.
I lоoκ forwаrd tο fresh updatеs аnԁ
wіll ѕhаre this site with my Facеboοk group.
Talk soon!

Here is my web page - storage birmingham area

Anonymous said...

Hi theгe just ωantеd to givе yοu a quiсk headѕ up.
The words in youг аrtіcle ѕeem to be running
οff the screen in Chrome. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I'ԁ pоst to let уоu know.
The design loοk gгeat though! Нope you get the ρroblem ѕolѵed soon.
Cheers

Feel fгeе tο visit my websitе .
.. Hypothyroidism Treatment

Anonymous said...

First of all I want to say awesome blog! I had a quick question that I'd like to ask if you don't mind.
I was interested to find out how you center yourself
and clear your thoughts prior to writing. I have had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out.
I truly do take pleasure in writing but it just seems like
the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin.
Any suggestions or tips? Appreciate it!

my homepage; pub entertainment