Wednesday, 9 March 2011

Jelajah Blog Luar Negara



Assalamualaikum

slalu gak skodeng jalan jalan blog Ben.. brader BEN badan seksi ketak ketak, smart orangnya, yang glamer serta aktif berbloging dan aktif dengan aktiviti jumpa blogger blogger.. hebat betul. kali ni tertarik plak ngan sekmen Jelajah Blog Luar Negara. tak ramai yang tahu rakyat Malaysia yang duduk kat over the sea ni ramai jugak yang aktif berbelog. kongsi suka duka hidup kat tempat orang. macam haku leee.. soo layan la yeh sekmen ni Ben..hehehe

SAPE NAK JOIN SEKMEN NI... CLICK BANNER KAT BAWAH...

1 - letak BANNER ini - DONE



2 -Tajuk JELAJAH BLOG LUAR NEGARA dan linkkan ke entri ini ... - DONE

3 -Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang belajar atau menetap di luar negara ..

layak la kan.. sebab saya menetap di London.. walaupun hanya mengikut suami sambung PhD, bidang Renewable Energy selama 3 tahun kat sini

4 - Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..

mama ada anak 4. surirumah sepenuh masa. sedang cuti tanpa gaji dengan UniKL BMI.. err cukup la ringkas kannn.. kann eh jap insyaAllah akan pulang terus ke tanah air Dec 2011 ini.. doakan yea..oh ye.. buat blog ni pun nak kongsi suka duka hidup di kota London :)

5 - Apakah kenangan manis anda disana ..

dapat beli kereta dengan murah dari sorang kawan baik setelah 2 tahun mengharung hidup di negara 4 musim dengan jalan kaki, naik bas, naik tube dengan anak empat. sejak itu kami boleh berjalan jalan menikmati keindahan London dengan selesa.. manis sungguh kenangan itu..

6 - Kenangan pahit anda ?

ada suatu masa tu elaun family lewat masuk hingga 3 minggu.. dengan family ramai macam kami memang sangat sesak. hari hari makan lauk telur sehari sekali je. anak anak makan roti cicah teh O je. sedih sangat. hampir hampir bil letrik nak kena potong. hingga pinjam duit kawan baik.

7 - Kata kata khas buat si mereka yang ingin menyambungkan pelajaran di luar negara ..

tabah kan hati, kuat kan IMAN di dada.. sesungguhnya menyambung pelajaran di luar negara ni banyak dugaan dan cabarannya. tidak selalu indah seperti yang di bayangkan dan impikan. jangan give-up. hanya ingat anda insan terpilih.

KENANGAN SEKELUARGA MASA SNOW DI UXBRIDGE, LONDON


17 comments:

shah-kayrul said...

salam perkenalan..singgah dari blog en. ben

dtg melawat kengkawan di perantauan...

syAfA said...

hehe..mekaseh kak rafidah..
wah!..di LOndon ye..seronok!..

mas.saari said...

singgah dari blog abg ben..
salam perkenalan!

moga selamat di perantauan dan selamat pulang ke tanahair nanti!

Dda Ly said...

mencabar jgak kenangan pahit awak kt sane ye...urmm..tp awak mmg kuat..dpt survive...ngan anak2 lg..:)

meh ke rumah..
~c.u.t.i~
keep in touch ye..♥♥♥

ibu qaleesya said...

jalan2 dari blog abg ben..

✖nedd✖ said...

i like uk. follow akk jugakk!

bun said...

huwaaa,bestnye
nak jugak
doakan dapat spm10A+
pastuh dapat keluar mesia
nak jugak nak jugak


dari BA

Lady Lavender said...

owhh..fidah dah nak balik ye akhir taun ni?? kita lamaaa lagiii nak back for good :-(

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Betul..
Hidup di perantauan..hanya yg merantau tahu jerihnya..nak plak yg buat phd..aduyaaii..

btw, salam perkenalan dr saya (ann norwich)

niDa said...

fuyuuu kak linda..

nur said...

salam ..
semoga dapat harunginya dengan positif- sedih baca psl kenangan ppahit tu...
JOM KE: ALL IN ONE

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

cik fza said...

bestnya..
all da best kat sana~

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog En.BA =)

Cik Sue said...

salam kenal...dr blog en Ben... =D

Azmie said...

seronoknya study pasal tenaga boleh diperbaharui...harap2 dpt gak study pasal RE tu.. =)

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknalan.singgah dari segmen BA n follow kamu rafidah ^^

suke tengok pic2 d'uxbridge!

jemput ziarah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kereta-masuk-workshop.html