Wednesday, 8 September 2010

Autumn oh Autumn

salam, Justify Full
dearest diary..

5/9 - sekarang adalah awalan musim luruh ato Autumn. Chocha akan jadik berangin yg kuat. bila angin sangat banyak dan kuat kulit jadik sejuk. sejuk kat kulit terus ke otak. sejuk sejuk ditiup angin. angin marah jugak. bila otak dh sejuk mula lah PENING masa balik dari kedai buku tengahari tu hingga pale mcm nak pitam. kalo tak pose dh telan pacetamol dah tapiiii kena tahan lah dulu. slalu buat cabut2 tambut tu bole ilangkan pening tu. tapi kali ni fail pulak. tak menjadi. paksa diri tido utk hilangkan gagal jugak. pening rase mcm nak kluarkan otak skali dgn isi otak sekejap picit2 pas2 masukkan balik dlm tengkorak nieh. ibarat je laa.. sungguh tension. petang tu masak utk berbuka puasa dlm situasi pening melayang layang. so goreng padprik pon tah apa2 tah. habis je masak n buat air sume tak sempat nak hidang atas meja dah terduduk kat dapo. sebab dok menahan pening yang amat. seksa rasanya nak nunggu waktu buka. rase nak hantuk2 pale kat dinding sbb sakit sangat.

ni la nama dia sindrom pertukaran cuacha kat London. asal tuka cuaca je pening, demam eh mcm2 sakit yg kuar. sama lah dgn anak2 nieh. Hakim lak dh stat bergas gas skang ni. sesak napas. Puteri pulak hari ni dh stat kuar hingus kat idung.. yg lain stakat ni Alhamdulillah ok. .bila la agaknya bole adapt dgn cuaca sini ye. tiap kali tuka choca ada je tak kena. kang sejuk terlalu sejuk. panas pulak terlalu panas. haishhh memacam lah. Syukur jugak duduk M'sia hanya musim hujan dan panas. tapi yg best pasal Autumn ni berangin yg kuat jalan kaki lah brapa kelometer pon peluh tak bau ok. mentain jek. yeay. tak mandi org tak tahu.. kahkah

lepas buka pose tu .. minum air panas segelas then telan paracetamol 10 minit tu ehh mcm magic b. ajaib.. ilang pening. isk nge ngada btol nak pekena ubat baru nk ilang. maleh sebenarnya nak telan dadah ni tapi terPAKSA baru telan.


tgok laa budak tecit nih dah promote daun maple yg dh gugur selai dua tuu.. wahhh gumbira jek..
hehe..

ok adios

No comments: