Monday, 27 September 2010

Car Boot Sale

Salam,

sambungan dari citer entry yg lepas.. suda lah balik dari Trafalgar Square dan berpeleseran tgok view London Eye dan Big Ben dah jauh malam masing2 kepenatan terus sume pengsan. Besok plak (25 Sept. 2010) nak ke Carboot lak ..huyooo kaki kalo boleh mengomplen dah lama dia menjerit jerit mintak berehatt.. apakan daya kuasa nk berjalan tuan dia lagi tinggi dari jeritan sakit kaki tu.. haha.. kalo tak plan nak pegi Merdeka Celebration tapii si Wieda beriya ajak g CBS (Carboot Sale) sbb takut sgt nx next week takde lagi sbb nk masuk winter dah. dorang blom prepare baju2 tebal kalis peluru eh tak la peluru kalis sejuk je. buat muka seposen sooo aku tukar plan pegi la bawak dorang the bujang geng pegi carboor .. maka aku jadik ketua rombongan cik kiah ke CBS. woiii kena caj ni. hehe takpe la akak pon nk soping gak. dorang pon lom penah pegi CBS lagi. kesian laaaa.

pegi CBS ni dh macam addict tau. lebih2 lagi kalo dapat apa kita nak dengan harga 50p hingga £1 jek.. tak ke GILE..betol wooo tak tipu punya.

meh aku citer.. sooo pagi tu lepas masak nasik lemak. ye laa ade tetamu kan kena la hidang makan2 dulu kan be4 dorang balik tambah lak kitorang punya jadual memang sabtu menu nasik lemak. tak kira la ada tetamu ke tak. sebab nak ke CBS kang takde dah makan2 ni kena concentrate kat soping hahaha punya la sampai camtu skali. takde la kang nak carik makan halal kang mula menggagau maka kena isi tangki penuh dulu.

janji le dgn geng bujang seramai 7 orang termasuk kitorang 9 orang haaaa kan betol mcm rombongan cik kiah. tapi nama kena tuko la kan Cik Pidah.. kehkehkeh.. sampai jek kat CBS kitorang terus berpecah .. ye loooo aku punya aim baju kanak2 dorang punya aim baju remaja2 mane bleh seiring dan sejalan ewah mcm lagu lak.

lepas aku rembat baju2 T-Shirt Long Sleeve Puteri harga 3 helai £1.. jalan depan skit .. jumpa minah saleh ni offer Women Blazer ehh £1 rembat la 2 helai .. sapa tanak memang gila la kan. walaupon position kat opis takde la kena kan aku pakai blazer tapi sebab geram punya pasal rembat jugak. mana lah tahu boleh bagi kat sedara mara, kawan2 kan. heiiii ingat barang kat CBS takde quality ke ? brand? yuhuuuuu brand Mark n Spenser ok .. semua brand kat kedai glamor tahu. cuma 2nd hand la. tapi still in very very good condition . mcm takde cacat cela la. omputeh ni hebat betul bab menjaga barang atau baju tak kira dari baju baby sampai la baju org dewasa memang still nampak cantik dan baru. kena pandai pilih jugak la kalo ko dh nampak mcm buruk tu jalan la laju skit takyah la pura2 belek lagi.. tu pon nak ajo ke.. haha.

kalau baju baby tu yang kagum tu kalau baju putih tu seputih putihnya heran betul anak dia makan mcm tak tumpah langsung kat baju yek. punya la tekun jaga anak sampai cenggitu skali. mainan pon mcm tu gak. jual mcm elok lagi mcm anak dia tak main langsung. kalau dpt kat anak aku berderai sana sini. huh !

meh la dengar pengakuan ikhlas aku nih.. sejak datang UK ni memang tak penah lagi beli baju anak kat kedai. kalau ade pon 1-2 helai jeans Hakim Hazim (sbb susah nk dpt saiz dorang kat CBS) dari sock, tight, sluar, skirt, dress, t-shirt, jumpers, topi, kasut, glove pendek kata semua lah. JIMAT kan ..

tapi sebab kami ni xde keta, nak beli barang berlori payah la kan hanya ade jentolak stroller Puteri je la yg menjadi harapan. sangkut sana sangkit sini then tolak kurang la beban nak menghangkut kulu kilir. pernah 1 ketika tu ade org jual speaker besr £2 dan bantal tak ingat harga. punya lah nk beli sangat last2 Puteri kena jalan kaki barang2 naik atas stroller.. huahuahua.. bertukarrrrr..
tu la kena beringat ingat beli sampai mana terlarat dek stroller menolak aje lah. jadiknya kdg2 TERtiap minggu menjengah diri kat CBS tu .

cuma nya... kdg2 nk carik saiz yg kita nak tu payah la skit. tak semua barang yg kita nak tu ada. penjual lak tak sama setiap minggu. kdg2 minggu ni ade minggu depan dh takde.

nasihat aku jgn beli kat trading; mereka jual brg yg sama dan kuantiti banyak serta selalunya baru. selalu Booth Pakistan la. mereka akan jual mahal laaa...

tgok tuu aku sedang milih Blazer baju yg nk beli... untuk minggu lepas jek aku dah beli LAPAN helai blazer yg setiap satu harga £1.. amacam !!! nak datang UK .. SILAKANNNN..

ni la citer soping sakan golongan bawahan macam kami .. sekian (harap telan air liur yea)

4 comments:

Ana said...

wooiiii...blazer satu ! cam beli kt mydin plak ko nih...padan la addicted to CBS..kalo aku pun bukan addicted lagi tah tah gila soping...

Rafidah said...

haha ni kalo tokey Maydin tahu ni mau dia beli kat sini then jual kat M'sia..hahaaha
kalau ko sok sini.. maunya kita berjemaah bersoppingggg hahahaaaaa..

cermin terang said...

nak order tea set yg cantik2...bukan guna tuk minum..tp nak display dlm lemari kaca jerk..shopping ingat aku erk..kalau xde ongkos ko pm dlm fb aku nanti aku transfer..

Rafidah said...

boleh.. 2nd ke baru ke? eheh kalau baru ehemm mahai lo.. kalau ko nak beriye nanti aku survey n aku bgtau rega nak ke. or 2nd hnd aku bagi je la. kebanyakan tea set yg cantek tu sume dibuat China Bone nak ke? kan kontroversi dibuat dr tulang b***.