Saturday, 11 September 2010

Pagi Syawal

Salam,

10 Sept 2010 - ok nak aby abadaikan kan citer2 1 syawal 1431 kat negara bernama London ni. smalam kan aku dah upload gambo Puteri pakai baju kurung yang aku jahit pakai mesin TANGAN ok.. diulangi TANGAN.. sooo pakai la dia baju kurung homemade itew.. eceh mcm makanan homemade lak.. punya la tak penah pakai baju kurung sebab mai sini dulu udah le baby sangatsangat.. terlentokk lagi leher tak bape kuat sangat.. slalu dok pakai sluar sbb sini kan sujuk maka tak biasa la makai unsur fabric berbentuk kain.. sudah nya terkengkang kengkang lah dia berjalan sbb tak biasa. pas2 syeksya tgok dia makai kain ter sampai terselak nmpak peha. kesian pulak sooo baju kurung tu aku buat sesi shooting potograpi jek. habis sesi tu terus BERTUKA kpd skirt dan tight jeans.. takpe la asalkan dapat bergambo dgn baju kurung di pagi raya..

.: sopan di pagi syawal :.

.: sopan di pagi syawal II :.

.: rock di tengahari syawal :.

1st syawal tu dpt 3 jemputan open house atau makan makan..best lah.. segerombolan kluarga kami kulukilir membawa perut yg penuh .. dimulakn dengan perut yg kosong sekosong kosongnya.. breakfast kat rumah k.lip, Lunch rumah Aida dan Jai, Dinner kat rumah Yus dan Aidi..haaa hambekk ngko fully service baik kan dorang.. moga Allah s.w.t merahmati hidup kalian. itu pasal laa haku punya dapo tak berasap, tak bergas dan tak bernyala api di pagi 1 syawal..kehkehkeh.. menu?? tentu tentu lah menu raya tak sesuai makan goreng pisang waktu2 cenggitu kan..sanasini Nasi Impit, Lodeh, Rendang Daging/Ayam, Kuah Kacang... lain sket tema raya bbq ayam, nasi biryani, kek carot, kek coklat dan ada banyak lagi lupa dah pasal sume dah masyuk pewot.. SYABAS kat dorang sure tak tido malam nyiapkan menu2 raya kan.. tabik spring laaa..

part yg pelik skit kami pegi umah mereka2 tu naik bas dan ada yg jalan kaki.. maka tercengang cengang la omputeh kat Uxbridge ni tertengok tengok kan kami yg berbaju kurung, baju melayu tradisional yg dorang tak tahu pon apsal laa kami2 pakai baju pelik pelik ni.. kesian tgok dorang yg jakun.. eh dorang lak yg jakun .. slalu aku yg jakun keh keh keh..

Alhamdulillah cuaca awal Autum sepanjang hari Syawal disini tak terlalu panas dan tak terlalu sejuk.. berangin jek. mudah jugak la kami nak berjalan jalan kesana kemari.. kan ...

ok la nak tidow pasal arini nine eleven aku letih dan tired ok .. nak membuai mimpi.. pasal apa letih dan tired ..??? nanti citer yeh.. besok pulak.. kalau aku citer rini kangesok takde citer nak aku karutkan.. kuikuikui..

maceh la layanzz buhsan bin boring aku yeaa.. see me nx n3.. b4 nak publish n3 ni nak jugak bagi ucapan Happy Eid Mubarak (ni ayat org London) Maaf la kalau ade karutan aku ni menganggu mental dan fizikal kamu sebab apa yg aku tulis semua pasal aku, prasaan aku, kishah aku, suami aku, anak sulong aku dan adik2 nya.. terlalu banyak nak citer pasal aku sampai xde masa yg ckup nak citer pasal kamu...ekekeekee...




No comments: