Thursday, 2 September 2010

Mula Sekolah !

Salam,

lama btol menyepi.. xde lama mana pon Ahad, Isnin, Slasa, Rabu, Kamis eh today kan. BANYAK citer nak di citerkan sepanjang xde ni. 1st of all nak

YEAYYYY YEAYYY !!!!!.. pasal ape gumbira sangat nieh.. ye laaa SEMUA hero hero hero 3 kali hero kat situ.. maknanya 3 orang hero lahh.. Hakim Hazim Hariz dah start sekolah HARI INI..2 sept. 2010. dengan ini AUTUM season pon bermula laa dengan riang seriang daun yg baru nak mula menguning tanda nak gugur la tu .. cuti skolah Summer Holiday dah finish, habis, the end. kami tutup cuti skolah ni dengan percutian ke CARDIFF ..eh xde le cuti sangat2 tu sebab menumpang DC jek pegi present paper dia .. kami kan jadik pembakar roti eh semangat. Maka harus la kami ikot jadik penyibuk terhormat..hehe aku akan citer panjang pasal lawatan kami kali ni yg double mencabar dari lawatan yg sblom2 nieh.. adehhh..

Pagi ni mereka g school dengan hati riang ..eh betul riang siap nyanyi2 lagi. sebabbb semalam dah dekat 10 kali bagi tau ESOK SKOLAH..ESOK SKOLAH..ESOK SKOLAH.. darab 10 kehkehkeh.. sampai Hazim ckp .."tahu lah mama, brapa kali mama nak cakap Hazim dah ingat dah" hehe.. bukan apa nak suruh mereka berSEMANGAT nak pegi skolah ni kena PRA PRA kan dulu.. kena sebut2 pasal skolah ni seminggu sebelum stat skolah supaya MOOD tu datang awal xde le pura2 terkezut pulak. kalo terkejut tu yg banyak ragam tanak pegi lah ..nangis dulu laa.. sooo kita bagi mereka nie PRA MOOD ke Sekolah OK..

bila dah hero3 ni ke school sooo tinggal la aku ngan Puteri bersantai santai kat umah santai sesantai santainya..ewahhh.. boleh berbaring baringann.. eheh..kan santai namanya kena lah santai dengan kusyuk.. tapi xde le santai sangat sampai petang.. petang 3.30 pm hero3 tu pon balik habislah waktu santai kami.. bukan santai sangat2 pun best sebab kemas ruang tamu, kemas 3 bilik, kemas toilet, kemas dapur. INSYAALLAH boleh le berTAHAN sampai petang. lepas tu santai lah ramai ramai.. erkkk selerak la balik ..adeh.. sabo sabo

kalo ikut kan antara 3 tuu yang paling hebatss meng'KEMAS rumah adalah tak lain tak bukan pemenang nya jatuh kepada EN HARIZZZ.. soo bila dia dah skolah ni .. tak tahu lah ranking pengKEMAS tu turun atau semakin naik .. owhhh tidakk..ape taknya .. satu satu dari yg besar2 hingga sehalus halus
mainan kat bilik dia turunkan.. alasan nak main lah tapi tak main pun suka gaknya tgok menda tu terpijak sana pijak sini.. alasan lain slalunya 'nak bagi Puteri main' eleeehh dah habis alasan dia nak main dia bagi lak alasan Puteri nak main.. pandai bijak sana bijak sini..
Puteri pulak follow je abang3 dia buat. abang2 pulak guna alasan 'Hariz yang buat sepah' eh eh cantek kan alasan tu tersusun je ayat.. hehe ayat aku pulak .. Mama dah LALI dah.. soooooo TIDY UPPPPP !!!!!!... 18 harakatt.. bila dh stat skolah ni adegen ini semakin menurun graph nya sebab percentage masa dirumah dah kurang. tu yg boleh yeayy ! bukan tak suka mereka mengaktifkan diri dengan mainan2 di rumah. Mama dah bagi peluang main sePUASnya utuk develop otak, extend cara fikir tapi lepas tu .. kemas la balik..

skian ..laporan anak utk hari ni ..





No comments: