Thursday, 16 September 2010

Duvet oh dovet

Salam,

sekarang ni tengahari sepatutnya aku sedang memasak untuk santapan tengahari .. huahuahua.. seperti tersusun gitu ayat bukan.. sedang hidup di sini tidak lah sangat tersusun .. pendek dan panjang kata ikut suka ajek..

betul laa sepatutnya aku masak2 tapi mcm xde org nak makan. aku sdg santai2 temankan Puteri nenguk katun dia lah nk bagi diam kalau aku tgok channel aku dia lak boring mula lah mengemas. Apsal xde orang kat rumah ni.. 2 hari lepas kata ada tetamu. owhhhh bujeng2 tersebut kena pegi orientasi kat brunnel uni. DC pulak ikut Hakim pegi lawatan ke mana tah.. saja laa jadik parents pengiring. nak masak awal2 utk dorang pon bukan bleh terus makan. nnti dah sejuk tak sedap kan. kat sini xleh makan terbiar atas meja.. sejuk bedi ok.. mcm kuar fr peti ais padahal tak letak peti ais pown..

chocha skang ni macam mendayu dayu sujuk gitu .. katil melambai lambai.. duvet memanggil manggil mesra.. wahhhh sangat indah dan hanyut kalau tidurrr.. eh tahu tak duvet tu ape.?? memula ms sampai UK dulu org citer duvet emmmm diam jek. sbb tak paham.. kahkah kampung btol aku. rhopenya alahai kalau kat Mesia senang citer TOTO yg buat alas tidow tu lahh.. haha M'sia tak pakai TOTO tu buat selimut ok .. sini kena pakai duvet sebijiklah mcm toto tu. berat dan yg penting WARM. urhhgghhhh dh masuk dlm duvet nak kluar tu mcm ketat je.. tak leh layan sgt2 kalu tak hanyut laa.. skang ni hingga winter dan early spring nanti duvet tu akan berada dekat living. anak2 nk tgok tv tipikal m'sia baring kan. soo otomatik tarik duvet. sejuk kaki kan. ahah mama pon kengkadang join 2 kaki..

duvet ni lak byk jenis brand dan berskala. dlm kiraa TOG. semakin sikit jumlah TOG maka nipis lah duvet tu. tinggi skala duvet tebal dan ikut kesesuaian cuaca. payah jugak lah bila 4 cuaca ni kan. rumah ni ade 3 duvet yg bleh pakai 3 cuaca autumn, winter, spring. ade 1 duvet yg boleh pakai winter sahaja sebab sangat tebal sangat warm dan sangat berat.. serius sangat best bila winter. duvet tu 15 - 16 TOG. memang utk winter. kalau summer plak rasa macam nak tendang semua duvet ni tergolek jatuh bwak katil. kalau cuaca lain tercarik dlm tutup mata duvet yg jatuh .. (aku le tu). 2 helai lg duvet saiz bujeng. banyak kan duvet kat rumah ni. sebb byk terima tetamu soo kesian kat tetamu kesejukkan memalam kan. soo semua skali 6 helai duvet. short story nya bantal takde takpe.. asalkan jangan duvet takde.. boleh kejang otot..

duvet cover lak lain citer. setiap duvet kena la bercover. ye lorr.. suma duvet kaler putih salju jugak. silap sikit koto senang nampak. dah beli duvet cover kena set skali ngan pillow cover kan kan..

eh eh ingat senang ke jadi isteri ni. nak pilih corak kaler sarung duvet pown susah tahu. susah.

takyah la gamba yea.. bayangkan yg dlm catalog jual comforter tu sudah laa hakhakhak..

ok la nak prepare cekodok pisang sempena FOOD FAYRE kat Brunnel Uni. petang ni. nak bagi mamat minat omputeh ni makan cekodok pisang.. penerangan dia BANANA BALL.. wah western sungguh bunyiknya kan kan . kita panggil cekodok pisang mcm kampung no je bunyi nya.. lepas ni sape2 nak mintak mak korang buat cekodok pisang cakap la nak Banana Ball.. mau kena penampo...

mintak diri dulu..

2 comments:

Ana said...

duvet to aka TOTO aaaa..baru la aku tau..ala klu kat sini usahkan toto...selimut pun x reti nk pakai...so balik mesia nnti ko bwk balik duvet tu sekali ke dot? mau lebihan kilo klu nk bwk balik nih..

Rafidah said...

tu la lom pikir lagi nk bwak balik ke tak duvet2 ni sume. kalau pakai kat M'sia ni mau tido bermandi peluh ni..haha