Saturday, 28 August 2010

Maggo Lassi vs Mee Rebus

Salam,

smalam (jumaat 27/8), biasanya kami seminggu skali skala sure xmo mkan nasik. tuka laa mkn la mee berkuah senang xyah masak2 lauk, rebus mee spagetthi tu then buat kuah. skali2 makan best jugak. dah lama tak buat dah lupa cemana buat mee rebus terpaksa mengodek pakcik google utk dptkan idea. camni laa kalo jawoh dari mak. takkan nak tipon mak waktu M'sia tengah malam semata mata nak tanya resepi mee rebus mcm x masuk akal jek. terkejut pulak mak kalo aku col nak tnya resepi je.. mambazir kan. lebih baik col mak untuk bergurau senda .. hehe

.: Mango LASSI :.
(made by Chef Irma)
senget lak air ni.. naseb tak tumpah..

eh ape ni citer pasal Mee Rebus ... tayang gamba air Manggo Lassi pulak.. jwapan dia SUKATI.. heheh.. amacam terliur tak tgok gamba air Manggo Lassi ni. ? Ini adalah minuman Yogurt + Manggo Plup (dlm tin) + Ais Batu. terkenal di restoran India. saja la buat nak rasa cemanalah rasa air nie sebab slalu nmpak dlm blog orang membikin ini ayir (ckp gaya india) .. memang sedap berlemak sejukkk.. tapi kalo yang tak minat Yogurt macam DC hehehe muka kelat jek minum. bagi aku dan Hazim ... urmmmm mmm sedapppp.. so sapa2 mcm ada hati nak kawin dgn kacukan India kena blaja minum air ni ..ok.. eh betul ape. kalo dah kawin kita kena ikut selera suami, suami kena ikut selera isteri kan bagus cenggitu. kena tolak ansur, give and take .. kalo givee jek tak take take kan tensyen...


.: MEE REBUS :.

haaaaaa ni la dia mee rebus tuuu.. best lah best best.. yg ni aku masak. 3S. simple, sempoi, sedap.. puji laaa diri sendiri .. haihh DC makan 3 pinggan woooo.. makna nya apa??? lu pikir la sendiri.. (bukan aku kata, Nabil yang kata) hehehe..kalo nak tanya resepi .. pegi je la carik kat mana2 web atau blog2 pakar.. aku baru nak pandai merangkak. lagi pon kalo masak2 ni kengkadang aku tak ikut sangat resepi2 ni. banyak sangat short cut. banyak jalan pintas sebab tak suka duduk lama2 kat dapo. boleh !

arini pulak, pagi tadi kami mengukur jalan mensoping secara berhemah kat Car Boot Denhem. tak sudah2 kan eh CBS ni mcm addict tau. Petang tu Irma yg 1st Clas rajin masak Nasi Ayam.. aku ? aku tengok je.. heheh takkan tengok sian laaa .. ni dapo sape ni.. confiuss..hahah.. aku goreng cekodok pisang je.. maleh nak letak gamba.. bayangkan aje lah..

aku buat sambal nasi ayam .. ikut suka aje.. Sos Lingam + Spring Roll Sauce (brand Pantai) + Sos Cili Garlic = eh OK jugak. Pedas Manis .. boleh ejas volume ye..

ok ni saja laporan dari dapo aku.. skian




3 comments:

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this webpage's posts all the time along with a mug of coffee.

Here is my homepage dental Implant costs

Anonymous said...

Good day very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .
. I'll bookmark your blog and take the feeds also? I'm glad to find numerous useful info right here within the submit, we
want develop more strategies on this regard, thanks for sharing.
. . . . .

Here is my web blog Totalnetentretien.com

Anonymous said...

I do not know if it's just me or if everyone else experiencing problems with your blog. It seems like some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a problem with my web browser because I've had this happen before.

Kudos

my weblog - http://Edx.com/phpbb/profile.php?mode=viewprofile&u=12327