Friday, 20 August 2010

BABAT

Salam,

Esok ada majlis berbuka puasa kat Brunnel bersama dgn rakan2 seper'nasib'an.. boleh la merasa ber'iftar berjemaah kan.. dah lama x makan ramai2 x sabar rasanya.. sooo today En DC pegi menyembelih EKOR lembu.. eh eh eh bukan dia la yg sembelih mamat Arab kat sini laa dia tinggal beli ajek.. alang2 dh beli tu kedai halal tu ada lak jual BABAT. adakah kedengaran aneh pada pendengaran korang.. hehe bagi aku xde la alien sangat bunyiknya sebab femli aku biasa cakap Babat.. mungkin bahasa Jawa kot.. tak pasti .. tengah rebus Babat tu tetiba mcm terINGAT kat arwah abah. Arwah memang suka apa2 dan mana2 bahagian anggota lembu kecuali kepala..haha.. yela dulu sewaktu hayat dia slalu jadik AJK utk majlis korban kat surau. bila ada KORBAN ajek selaku ajk dapat lah mana2 bhgian lembu sebagai saguhati selalunya KAKI lembu dan BABAT ..eh citer panjang2 BABAT tu menda ???? cuba teka ? teka lagi ? terus teka? haahhaha sume salah.. iaitu PERUT lembu. heheh kalo tgok yg raw memang x lalu la nak makan .. kene bersihkan sume bagai. tapi beli kat sini OK la dah siap bersih punya tinggal nak rebus then terus masak. DC teringin nak makan Babat Masak Lemak Cili Api. ok ok ok .. aku pun lama dah x merasa lauk aneh mcm tu.. boleh jugak lah. tu je lauk kami arini. sempoi kan.

jom tengok..

.: PERUT MSAK LEMAK CILI PADI :.

tgok gamba ni mcm pucat je x ckup kuning tapi kalo real OK aje kale dia.. silap teknik camera kut..

ok babai.. rindu malaysia..

No comments: