Wednesday, 11 August 2010

Ikan yg bernama bilis..

Salam,

xtau nak katogeri citer ni irama mesia ke?, rock ke?, balada ke? or lawak senario.. xceli 7/8 ritu dpt mesej dr Cik Kak nih.. aku rase mcm xcited gile baca. jom baca sama2..

"Norashikin Malim
07 August at 20:40
SALAM SEMUA,
On behalf of a friend..kami tolong jualkan ikan bilis 'sudah buka kepala' dan good quality dengan harga £12 sekilo. Altogether with us now are 30kgs. Sila war2kan kepada teman2 jika berminat. boleh beli sekilo2 or 10kg. sila inbox/sms/call jika berminat. SELAMAT BERPUASA.
nora/jeffrey"

bila pikir2 macam rase ok lah beli kan .. bukan basi pon bole buat stok. then kalo sesak2 xde lauk goreng je bilis ni lagi pon anak2 memang suka bilis goreng.. siap kena marah pasal suka sgt ratah kan.. isk mama nk buat lauk korang ratah pulak yek.. amboi2..

so berchating chating lah kami dgn K.Nora utk proses nk ngambek mendalah itu. dh tu dah plan la guna lah info seperti mesej k.nora sperti dibawah xde doule cek pon ..

"Norashikin Malim 08 August at 21:07
Kita jumpa kat hayes town selasa. coz fidah cuma naik satu bas je kan..U4/U3. lgpun akak nak beli brg dapur utk puasa so fidah set time kol berapa.pagi?tghari? Pernah g Hayes Town tak? Or Fidah nak jumpa besok?"

dek krana nak nek bas itu perlulah kami ke Town Centre Uxbridge. tetiba bas U3 yg sampai dulu xde pikir2 panjang trus nek je.. tunggu punya tunggu apsal bas ni semacam xde tanda2 nak g Hayes.. arrhhh ni mesti salah bas nieh.. ayoooo.. skali bas ni pegi ke Heathrow sanun.. ceh .. dapat lah kami menderma prabayar Oyster Card tu kat uncle bas .. dan dapatlah kami ber'mesra' dekat Heathrow Central la pulak di petang yg gerimis mengundang.. adehhh kena patah balik la nieh.. kena nek bas len plak..xde yg ke Hayes lak tu.. kena nek A10 turun Stockley Park. dari Stockley Park lak barulah bleh nek U5 .. haaaa kali ni baru btol2 sampai Hayes.. wahh ni jalan2 nek turun bas ni.. wat a happening n stress day melangut dlm bas. naseb bas besttt kalo idok grrrrrhhhrrr.. sampai Hayes klakarnya .. tipon K.Nora tanya dia kat mane.. tetiba sore kat tipon mcm sama sore yg aku dengar kat luarr.. hahaha kami terpacak diri kat kedai makan dia tgah makan.. pe la pe laa.. udah le mcm jejak kasih la pulakk..

akhirnya dapatlah kami sejemaaah bilis idaman hati..

lepas g jenjalan town Hayes beli wowww ekor lembuu wahh.. ehem2.. best best.. bole buat sup ekor.. ape senyum senyum .. below 18 diam ehh.. above 18 ok la.. alallalaaaalala hep hep pose pose..

abis round2 kedai kami pon balik nek balik bas U5 tadi .. hahah rupanya nek U5 dari blakang umah ajekk. ciss punya laa sonang sebenarnya.. xpe la kan xperien tu xleh di beli ... itu lah HARGA pengalaman..

x abis lagi citer ni.. balik umah dlm hujan renyai tu anak2 dok bising lapa kan.. ape lagi ku terjunkan dalam koli.. maka termasaklah akan bilis tersebut.. ehh xkan makan bilis goreng aje.. mana boleh.. jom tgok aku masak ape..

NASI GORENG KAMPUNG

ta raaaa tuuu dia .. alang2 ade kangkung kan. hiris cili api bembawang sume 14 ribu kelip mata jadiklah menu di atas utk dinner merangkap sahur.

Camni la semacam sgt adventure dugaan dariNYA nk dpt kan sepasokan bilis ni .. dengan tu Allah permudahkan pula dengan nikmat makan nasik goreng kampung ni.. Syukur Alhamdulillah
gitu la dalam seharian hidup kita nieh.. memang nak dapat nikmat Allah tu kena hadapi dugaan dulu kan ... ini juga di kira sebagai HIKMAH..

tapi trageni ikan yg bernama bilis ini BERBALOI..

No comments: