Wednesday, 4 August 2010

Hazim dan basikal

Salam,

Cuti skolah pada anak2 aku adalah perkara borink.. mungkin mereka ni SUKA sangat g skolah.. cam aneh tak, SUKA g skolah.. pasal skolah sini besttt cara blaja mereka macam x stress dan byak yg berbentuk mainan dan pemikiran tak la stres kena hapal ke buku latihan tubi yg berlambak2 sampai nk terbalik badan kendong beg mcm kat Mesia. bukan nak kondem Mesia punya cara cuma bila anak2 dh rase blaja 2 negara sangat la terasa BEZA nya .. ye tak..
bila dh xde xtvt nak buat dn sambil2 nunggu2 mama ngan ayah planing cuti2 yg tah bila nak siap ape lagi tiap2 petang ke park.. alaa padang bola aje..

slalunya Hazim xmo bwak basikal dia tu .. ntah cemana hari 30 july ritu .. bleh plak di nak lah sesangat nya men basikal .. slalu dia choose nak pakai kasut roda je.. tetiba nk bwak beskal lak.. apa2 je la..
aku maleh nk ikut mreka g padang .. bila dengar dorang balik sambil sorak tnya la apsal .. ingat ade sesapa jatuh sampai berdarah darah ke ... owwhhhh rupanya Hazim dh PANDAI bawak beskal tanpa stabilizer (bantuan 2 lagi taya) SYABASS Hazim .. sejak dari hari itu dia dh gian nk bwak beskal je kejanya .. ari2 dok pujuk kami nk g park prektis basikal dia huhhh xcited sungguh lahh.. teringat jugak dulu aku kecik2 pon bla dpt bwak beskal tu mcm xcited asyik nk nek basikal xmo brenti sampai kena marah ngan mak suruh masuk .. yelah tengahari rembang pon nk nes basikal jugak.. patutlah kulit HITAM.. haha..



tu gamba dia la tu.. kabor skit pasal guna camera henpon .. nak pandai nek basikal haruslah ade jatuh2 kan.. calar balar .. kalo nak stakat nak jaga kaki anak2 supaya jgn cala2 atau ade niat nk jadikkan model arhh xyah ar ajar dia bwak basikal.. kesian berdarah bukulali .. alohhh sikit jee.. xde hal lahh kannn

No comments: