Friday, 13 August 2010

Little Britain Lake

tetiba mcm ade mase plus minus 1 jam lagi mentara nak tunggu Puteri bangun dari tido. kalo dia bangun alamat x dapek la nak merapu kat blog ni kan. nnti dia skali dok tolong nak naip yg tak pape tah..

xceli nak citer pasal citer tertunggak. ni kalo kena saman dan melambak kena bayar. dek krana ni blog aku sooo sukati aku arr nak tulis bila. ikut kesesueiian jadual n mood si penaip yea.. alaa tujuan asal nak naip blog ni pon bkan ape saje2 nak corat coret moment2 indah life kat UK yg di katakan BESTT sangat tu.. (orang kata lah) patutnya dari mula2 datang dulu dh create blog ni kan .. baru la best tapi dah half way kat sini baru le terhegeh hegeh nak naip blog. alaa dulu2 tu payah internet lembap maklom lah ceroboh orang punya. ntah sape punya line tah dia xde pasword sape soh x boh pasword kami pon taram la pakai xyah baya.. skali ade sehari tu dia dah bubuh pasword daaa maka melopong laa kami xde internet. DC pon dgn lemah lembutnya pasang la BT line for Internet line ... haa baru la laju


8/8/2010 (ahad) ritu Mila ada col tanya nak ikut x dia pegi Little Britain Lake kat Cowley River ni je jalan kaki. so bila pikir x penah lagi pegi soo trus stuju. padahal ari tu aku ngan DC puasa.. konfiden la mcm dekat je kan Lake tu. Janji ngan dia pukul 3. skali nunggu dia bersiap akhirnya pukul hampir pukul 4.45 petang la jugak gerak dari umah Mila.. soo xde le bwak pape bekal utk bdak2 ni pasai konfiden mcm dekat ajek.. skali jalan punya jalan mcm xde tanda nak sampai lagi pon .. ropenya punya jauh berjalan kaki dh dekat dengan Yiew Ley dah mak oii patut la kaki aku mcm sengal ajek.. bdak2 ni kalo dh jalan lama sgt mula lah boring.. haus la lapa la.. memacam lah.. uncle Habib lak bila dengar trus bwak belanja anak2 ni makan aiskrim .. amboi lompat2 la ape lagi memang peberet dorang kan .. Uncle Habib lak x pandai nak ckp bahasa Malaysia soo anak2 xde problem la nak cakap english ngan dia .. aku je la yg teragak agak kalo nak ckp .. bole sbnarnya kalo bahasa pasar la kan.. Uncle Habib dan Untie Mila cakap GERMAN sesama mereka. kami 'nganga' je la kalo dengar.. ahahah mcm ayam ckp ngan itikk la kann

bila sampai jek nampak lake yg luas tu bersakan sakan lak mcm nk terjun. udah le xde pagar yg safety gitu kang ter terjun kang sape nak jawab.. bwak mereka tempat2 mcm ni memang kena saba.. anak2 ni manalah tau sangat nak tgok view2 yg chantek2 yg mereka tahu ade tmpat utk mereka tak .. errkk sebenarnya carik PLAYGROUND. be4 sampai lake tu memang dh jumpa playground tapi dok sabakan kata nak g lake dulu baru bleh g playground. pada mereka macam x menarik lah hanya g tasek2 yg kaku mcm tu aje.. x pape yg dorang nak main kan tu yg nmpak boring. budak tengah ligat camni le.. habis tawaf 1 lake tu soo kita pon terjah la playground idaman qolbu dorang.. baru main kejap2 dh kena balik pasal mama ayah puasa nak masak untuk buka pulak.

jauh bejalan kaki ke Lake ingat dorang penat balik terus tertido.. hanya Hariz dan Puteri (dh tertido sejak kat Lake lagi) aje yg tido .. yg lain stil main lagi .. haisshhh mereka mcm x kenal erti PENAT agaknya.. kita punya lah mcm nk terpatah kaki dorang slumber aje..

sepanjang jalan tu kami dok petik blubery .. eh mcm best kan .. kengkonon nak buat la jem ke.. bila dah balik terpikir mcm leceh la pulak nak buat jem sooo aku blend then tapis biji2 kasar.. amik pati jus aje.. pas2 jadikkan pati utk buat jus bluberry tanpa pengawet.. hanya gula.. ermmm sedap gakkk fresh and pure.. walllaaaaahhh

sambung citer tadi ..sampai umah dh jam 8 petang laaa pasal terang lagi .. kan musim panas pukul 8 masih terang mcm pukul 6 di negara Khatulistiwa.. Maghrib pulak 8.40 mlm sooo ape lagi macam katun la masak tu yg terjun aje telo itik balingkan dlm periuk (eh xlah) masaklah masak lemak cili api then goreng kailan .. setel ... phewww... just nice je timing.. Mila ngan Habib x henti2 mintak maaf pasal ajak g lake xtau yg kami puasa.. eh ape salahnya kan en DC ckp jangan jadikkan PUASA sebagai alasan menghentikan aktiviti riadah .. ceh wah .. tu pon pasal konfiden ingat dekat aje.. skali ambik ko .. kebas kaki...!

nx time bole g lagi nek basikal ke .. kita berkelah aje kat sana.. alaaa ade omputeh camping ape .. siap mancing lagi .. dapat ikan bkan makan pon lepas camtu aje.. SUKA SUKA..

yg penting anak2 enjoy dengan playground mereka tu .. aku lak membayangkan Lake tu mcm Tasek Titiwangsa tuu.. tapi ni lagi best pasal berhutan lagi .. macam ala2 tasek tu dalam hutan rimba gitu ..

k lah skian dulu corat coret melawat Little Britain Lake..gamba urutan ke sana bole rujuk aku punya FB yeh..

babai

No comments: