Saturday, 7 August 2010

Pra Ramadhan..

Salam,

Smalam korang nak tau.. kalo xnak tau xpe aku nak citer jugak pasal ape .. tolong layan aku punya keboringan yang dh sampai tahap dah xde tahap nie.. rse nak meletopss kepala.. tapi xpe layankan jugak selagi ade ruang ku bernapas kat bumi kepulauan United Kingdom..

nak citer pasal Pra.. ala mcm pra skolah, pra ramadhan tu mcm testing2 utk pose. elehhh pasal ape main testing2 lak ni.. heiiiii korang x tau kah aku puasa nanti kurang lebih plus minus wonderland eh bkan tu laa.. ENAM BELAS JAM diulangi 16 belas jam woo .. penah x buat.. kalo x penah meh dok kat UK sesama kami mehh.. jom arr.. haha..(xklaka siaran langsung). ehem2 sebenaqnya pose ganti 4 ari yang seciput tu. bisikan syaitan mengusai tinga tinga dh dekat ramadhan baru nak ganti ahah.. pe la kan.. sure ati gema korang ape kejadahnya yg nk pose sampai 16 jam tuu.. alahaiii aku tahukah anda bahwasanya negara beriklim 4 musim durian eh musim chocha ni. skang ni tengah musim panas atau kata org kampungnya SUMMER .. erkk .. suboh 2.55 am dan maghrib jatuh pda pukul 8.40 malm.. menggigil usus besar usus kecik segala usus.. tapi kena naikkan graff keshobaran itu dgn tabah. tapi ALHAMDULLILLAH dapat gak dilalui denai cobaan yg x seberapa nieh. pape pon ni la nama pengalaman. kalo x dok shini dapat ke rase pose 16 jam.. jangan harap laa.. 11 - 12 jam tu pon menggelupo kan.. aku tengah tepi buat marathon pose ganti 4 ari dari ari kamis, jemahat, sbtu (arini) dan last esok..

muga2 latihan ni dapatla memudahkan pose sebenar nanti InsyaAllah Rabu (11/8). adapon kishahnya tahun ni masuk tahun ke 2 berpose kat rantau panjang.. eheh kalo rantau panjang melompat lompat la suka pasal ogre klate kato sumo kueh lo nih mache2 ado.. kat London ni pon ade byak gak kueh. antara sontoh2 nya ..kueh cheesee, brokoli kukus, talam bolognise, bingka stoberi (mcm sedap jek bunyik) ..ahah korag kenal x kueh2 kat sini.. best kan best bunyiknya..

orang slalu tanya "sronok ke raya kat uk tu??" eiii soklan alergik btol.. sronok la sangat rse cam nak lompat2 kegumbiraan yg x tercapai dek akal.. adeh hanya linangan airmata gumbira yg dpt kukirim pengganti diri eceh .. xsedey ke bunyik nye..
ko bayangkan sekarang ! taim2 buka pose diklilingi kuarga masing2 dgn sore ruih rendh bererbut mkanan tapi kami ergghh nak telan nasik pon mcm sangkut kat tekak sebab sebak tringat kueh yg mcm2 jenis lalu je kat otak tanpa bole dibeli..
tapi kan tapi kan kalo x jadik mcm ni ade simpang malaikat 44 (ye ke) aku nk buat kuah kueh tu sume.. baik aku ulor kepala agong (duit la kalo kat sini kepala permaisuri). stakat nak mkn seciput dua. seb bek dgn prektis yg ckup mase dok kat Mesia dulu x byak n x suka sgt nak beli2 makanan yg melampaui batas ubi kayu... beli kueh ape nk mkn je.. lauk 1 jenis sayur 1 jenis makan ngan nasik putih 1 jenis.. aik ade ke nasik putih 3-4 jenis..apa2 la..

eh eh nak citer gak pasal status FB aku pagi2 monin smalam bertaip :
2.45 am (waktu uk) .. membuat kerja gile.. bakar banana muffin semerbak bau 1 rumah.. agak2 jiran2 bangun x utk solat suboh .. (statemen x msuk akal)..haha
erkk saja je .. alang2 Mila nk jual kueh dia yg last week dia blaja dr aku soo dia soh la gak buat apa2 pasai dia bleh tolong juai. saje suka suki. dpt dlm 24 ketul aje. ok la nk isik mase lapang.

No comments: