Saturday, 14 August 2010

Ciken Wing berMadu n Murtabak

Salam,

tajuk N3 tentang makanan aje.. ye la tu je yg menarik boleh tulis. tajuk lain sure lah pasal anak2 dan suami xpon pasal aku lah kan dan yang best sikit pasal jalan2, yg x best pasal rindu2 mak yang paling x besh sure citer2 marah2 la..

day 3 pose ni memang lebih baik dari day 1 n day 2. ye la Hakim n Hazim ni dh x rengek2 mcm mula2 dulu .. cuma minit2 terakhir tu ade rungutan2 mini tentang kenapa jam ni lambat sgt jalan lah.. bateri dia rosak ke or smells gud la mama masak. haha.. layan kan aje kan.. wish list pon dh x brapa nak wish sgt dah. mcm tenang jek puasa mereka tu. yg kesian Hazimlah .. Hariz suka sangat makan DEKAT dengan dia soo dia jadik tension pasal bau roti bakar lah, Hariz minum pon dia boleh marah Hariz. memang la angin dah dia puasa sure la terliur bau2 makanan n bunyik tegukan air walaupon stakat air masak aje.. sabo je la..

pagi2 monin tadi Hazim bangun je tido trus kata "mama, see my tooth fall off" hah! nasib baik x tertelan. sejak 2-3 ari dok ngadu gg geraham dia dia goyang sakan dah memang tggu masa nak tercabut. dia makan pon x selesa. dia kata mcm denga gg dia berlaga laga.. nak aku cabut takut berdarah banyak pulak takut dia lak sakit.. alih2 pagi ni dh tertanggal sndrik.. x berdarah pon. pelik gak.. xpe la bagus la tercabut sndrik. xyah aku jadik dokto gg. risau jugak takut dia tertelan..erkk gg geraham besar tuu.. Hazim nak bagi kat 'tooth fairy'.. nanti dapat money mama.. haishh tu kan fiksyen aje..xleh caya laa.. iskk iskk dorang ni suka sgt caya citer2 omputeh pasal tooth fairy tu .. nak wat cemana dh nama dok kat London byak terdedah ngan citer2 dongeng2 camtu kena yakinkan yg menda hanya khayalan.. alahai jenuh lak nak terang ape itu khayalan?? alamakk ! (bab tu kita kasik kat ayah terang yea)

eh nak citer pasal menu buka pose .. incik DC ni dulu2 lah suka sgt makan ciken wing yg kat pizza tu. so nak baei alang2 mahal dan sikit je dapat kan sooo try la buat perap pakai madu, halia parut garlic parut, gula, garam then tambah kicap nak bagi hitam.. ehh ehehh menjadik pulak.. cuma mungkin kurang masa marinate tadi .. stat marinate pon dh pukul 4 kan mana lah nak serap sgt kat ciken wing tu tapi rasa ada pon jadik lahhh dapat sekelo ciken wing puas makan buat lauk siap ratah lagi .. haipp haipp tinggal sket utk sahur.. sembang2 pasal ciken wing pizza hut tu ntah bape lama dorang perap gaknya yea. DC kata ntah2 sebulan hua hua hua.. alaa sebulan perap pon abang balun gak.. hahah nx time kalo nk buat lagi kena perap 3 hari 2 malam kot aishhh mcm pakej bulan madu lak yea..

.: CHICKEN WING WIF HONEY :.

tengah prep perap ciken wing ... DC kata alaaa ni yg maleh tgok blog masak2 ni .. aikk dia pon rajin gak baca blog masak2 ape la laki aku ni mcm suri2 je.. eleh nak carik idea makan2 la tu.. nape lak.. ye la kan dh tringin nak makan MURTABAK.. hahah .. ala klo nak uli je la tepung utk kulit .. mence meat dah ada.. huh ! indah ya kalo ade bazar ramadhan kan stakat nak makan 2 keping aje.. alang2 buat .. buat la lebih boleh bagi kat Makcik, Mila, Mis eheheheee 3M pulak tetiba ada related lak.. hahah

.: MURTABAK DAGING :.

mase DC goreng murtabak tu kalut2 kat dapo kan nak tebar kulit la nak bancuh inti la nak goreng lagi aku memang serah 95% kat dia .. eh eh eh aku buat inti je.. Hariz lak merengek rengek nak kan murtabak yg dh siap goreng tu .. DC sibuk kata nanti nanti nanti tggu azan maghrib dulu, mane lah budak tu paham kan.. nangis2 sampai tertido dia.. alahai siann betul kang kempunan pulak.. kitorang abis buka pose je terus la kejut dia utk jamah la murtabak tu wuihhh kebil2 mata makan nak seketul jek.. pas2 sambung tido balik .. abis abang2 dia solat ngan ayah, ngaji ngan mama .. abang2 nak makan pringles .. sian kat Hariz tido.. ok la kejut la dia lagi utk bagi mkn pringles tu .. mak aiiiii rase mcm magic je .. panggil laa Hariz ! bangun nak makan pringles tak ? amboiiii terus bangun duduk cerah mata sume haiiihh budak ni kalo sebut mkanan yg merapu rapu bkan main terbeliak mata kamu yeh.. byak MSG penarik minat btol la.. terjadik lah acara makan crip berjemaah sepasokan ahli kuaga kami termasuk la si tecit Puteri ni .. x padan ngan tecit sibuk juga ndak .. siap nk pegang xmo kongsi lak tu .. eiii.. share le nak oii..

lepas makan2 pringles tu terus la Hariz segar sampai la ni xleh tido lak .. dh pukul 1.30 pagi dah x tido lagi dia heii bila da kamu mo tido.. bila dh xmo tido tu mula la memacam mintak nya susu lah, biskut lah, minum tah bape gelen.. org len sume dh hanyut dah .. dh kenyang tido kan tadi..

ni le panca ragam anak2..


No comments: