Wednesday, 4 August 2010

British Museum, London

Ini stori tertunggak .. haha stori pon ade tertunggak .. layan kan ajek lahh..

25 july (ahad) - 11 am : cehh mcm laporan akbar jek.. nak citer tetiba di suatu pagi yg x brape pagi laaa.. biasalah bila anak2 stat cuti skolah bole la bgun lewat skit .. yela bila ari skolah kena bangun awal kocoh2 siap itu ini .. bizi tau bizi.. sape kata surirumah boleh rehat2 byak tau job specnya sampai x tertulis la kat blog ahaha...
berbalik citer tadi.. tetiba en DC la ajak.. JOM KITA PEGI MUSEUM nakk.. alaa mama ni kalo dengar words 'JOM' mcm best je dengar kan. yela boring kan dok rumah dpt ajakan tu mcm nak lompat2 .. walau sebenarnya memang la x suka kalo ajak on the spot.. yela x phm nape.. byk nk pikir nak bwak bekal apa.. nk mkn ape .. mkn nasi pon blom. anak2 ni tau2 la kalo dh kat lua kang memacam mintak habis berterabur duit koyak poket.. errgghhh... so DC ckp xpe lah bwak je roti .. anak2 mkn maggi .. lgpon dh lame x mkn megi .. soo STUJU.. dan bersiap go to Museum ..

bila word MUSEUM ni kan alahaiiii x tau lah nak kata memang x minat sejarah kan menguap lah kat sana.. tapi yang bestnya En Saharuddin tu tersangat very2 SUKA dan interested nye.. adei xleh nk kata ape.. dia ENJOY laa kita menguap.. tgok patung2 dan menda antik yg ade .. tu dia gak kena terangkan.. ahaa pemalas punya bini dia nak baca or tgok.. aku siap bleh kata "ni batu nisan sapa?" kah kah kah pas2 dia ketawa terbahak2 .. bukan batu nisan la Yangggg.. ni laa bla bla blaa... panjang lahh masa tu je la dia citer aku paham lpas tu LOST.. ahahaa.. sian dia.. xpe la yg penting dia hepi kann..

anak2 pon minat la jugak tapi alaaa dorang bila menda2 dia suka je dorang minat nk tgok .. yg x suka main2 lah lari2 lah.. camtu la .. x gitu x dinamakan BUDAK.. banyak la EDUCATION lawatan kami kali ni. yela slama dia dok blaja pasal mumia la .. ancient egypt .. tutukamum (Firaun) sooo dpt la mreka tgo patung2 real tu .. seram pon ade gak... errggg xnak ingat lah kang nk g dapo nk amik sudu pon takut.. ahaa..
sampai las visit dpt tgok MUMMY (mumia) lpas tu tros chow balik .. pelawat punya la ramai sampai rase mcm panas kat dlm museum tu.. owhhh lupa la pulak AHAD.. lps ni xyh g ari ahad.. g je ari biasa..

balik dr museum tu Puteri dh melalak2 psal bwak susu x ckup alamakkk .. mama lah salah ni.. adeii.. kocoh2 carik kedai nk beli fresh milk jumpa lak kedai kebab halal.. wahhh kami pon tros masyuk padahal dh nk order kat Burger King fries aje.. tros cancel sian bdak kat kaunter Burger King tu sory la kak.. makan lah kebab kat kedai halal tu .. masuk2 jek Puteri pon tros tertidoo alaaa sian tido smpai x susu.. sory yeh .. lengkali mama bwak susu lebey yeh..

balik umah pon dh malam .. lepas anak2 ngaji n makan nasik then tros tido... kat bwah ni le gmba mumia tu .. letak gamba tecit dah la yek.. kang x tdo mlm plak.. ni mumia yang REAL tau .. yg dh dibuka balutan bungusan dia.. urrggg sungguh takutt x tipuu..

No comments: