Monday, 16 August 2010

KFC

Salam,

sebelum aku merepek pasal tajuk N3 yg kat atas tu nak citer dulu pasal Mr. Lalati.. haha.. ape tu.. mcm nama india jek bunyi nya. hidup sebagai surirumah ni menda2 kecil pon akan aku rase seperti membeban weightage otak aku. Mr. Lalati ini telah menjadi tetamu x diundang oleh kami sekeluaga. Mr.Lalati ini ato dengan nama dasarnya LALAT..urrghh sgat menstressskan aku. ape taknya mereka lebih ramai dari bilangan keluarga kami. nak kata rumah ini sangat kotor dn sampah sisa makanan sana sini TIDAK juga. Tong sampah itam itu telah aku tutukan auratnya. dari manakah makhluk pengacau ini datang. engkau x stress kah kalau dia terbang2 secara kurang ajar melanggar langgar hidung kau.. ahh strees sungguh. jadi job spec tambahan aku sejak 4/5 menjak ini adalah sebagai PEMBUNUH. yeee haaa pembunuh lalat. senaman yg xde modal kan. hanya perlu menghayun pemukul lalat kulu kilir. aku rasa lalat ini sangat remaja awalan lah pasal dia terbang tidak laju. kalau dewasa matured 300 miles per hour tak terkejar dibuatnya. ramai jugak mayat2 bergelipangan sana sini. lni lah sindrom SUMMER kat sini. pelawat ini akan datang menziarahi kami bila tiba musim summer yg sejuk2 utk carik mknn dan cepat membiak pulak tu. arrhh sangat bosan. ini jugak jadik xtvt kekeluargaan dengan lari berganti ganti menjadik pemburu lalat. sudahlah cerita pasal lalat musuh ketat aku..benci..!

mcm biasa citer menu berbuka.. sup lagi.. eh gila sup kah.. mcm segar dpat hirup sup. last week aku masak.. masak lemak cili api telur itik .. asyik2 citer telur itik ehh stok tengah ada kita marathon makan saja lah lepas gian secara besar besaran.. ala sup sempoi suhun, pucuk dan pecah telur itik dalam dia.. sempoi anak sangat suka.mcm boring sikit lah maksan sup aje kan kita xtend skit menu KFC.. heiii ingat aku beli ke hah.. xde la.. buat juga.. ritu ade promo kedai paki jual BABY Ciken. alahai sangat baby. 3 ekor £5 murah pulak. plan nak goreng dgn tepung KFC laa.. skali tgok ayam dia bogel pasal dh kena buang kulit la mcm x best kan makan ayam goreng salut KFC xde kulit walaupon aku bukan pencinta kulit. KFC togel pun licin jugak.

rase mcm plain jek menu itu ku plus kan dengan sambal belachan.. alaa nak citer pasal sambal belacan semacam tak bernafsu sebab aku sorang je melayan keindahan kepedasan itu dicicah oleh ulam english (means salad). En DC itu memang tidak bernafsu dengan sambal belacan. aku aje melayan dengan syok sendirinya.. sedih kan

hari ni buka puasa dengan tenang aman damai lagi mengayikkan kerana dua beradik yg tak pose itu telah selamat dibuai mimpi indah. eh damai sungguh berbuka tanpa dayang dan hulubalang pengiring.. kejadian ni jarang2 berlaku. hehe.

jom scroll..













muka aku semacam merelakan gitu arhhh.. geli kan.... sape nak gelak .. sila gelak sekarang sementara stok masih ada.. hahahaaa jangan muntah darah sudah laaa.. hak hak kak (gelak gatal)

macam xde motif taruk gambar ini . sangat tak relatednya dengan tajuk di atas. mencium aku di khalayak ramai.. eh mse tu xde orang lah.. kami memang suka amik gamba cenggini. SERIUS ! aku xtau pon dia buat mcm tu bila tgok balik gamba kat digi cam tu lorr nape buat camtu .. jawapan "saja" memang xbleh terima.. huh! punca nya sebab xde gamba makanan. maka gamba geli gemalan ini peneman N3 yg korang baca..

ok lah malam ni kena tido awal pasal esok ade kelas english.. eh aku attend kelas english .. huhu nanti lah cerita yeh.. next next N3 kan banyak lagi masa..


2 comments:

rohana said...

auwwww...!!!!! daring sungguh youuuuu....ni dah jadik 18sx+18sg...kena tapis dgn finas dulu nih seblum buat tayangan perdana..hehehehe....

Rafidah said...

ahahaaa... penapis santan pon x bisa menapis aksi sentuhan suci ini ...keh keh keh (sila amik pensel utk menjolok tekak anda supaya muntah)