Thursday, 26 August 2010

Syok nya pegi Bazar Ramadhan..

Salam,

best woooo dapat pegi Bazar Ramadhan kat London ... hah tak caya.. apsal ingat kat London xde Bazar Ramadhan ke?? ingat M'sia jek ade ke .. elehhhh sini pon ade laaa..xyah la nak berlagak dpt pegi Bazar Ramadhan tuu..huh.. ! ok ok ok aku tipu .. hahaaa.. apsal aku kata macam pegi bazar ramadhan .. sebabbbbbb menu arini sebijik mcm pegi Bazar Ramadhan lah.. smalam punya Laksa ade lagi, buat Air Soya, buat Tau Fuu Fah, buat Kueh Ketayap .. kan kan kan mcm pegi Bazar Ramadhan la jugak kan ... lauk Padprik Daging dan Udang.. wahh makan banyak.. ni sume hasil kerja Cik irma dan aku. dia cousin aku yg dok kat London jugak. dia keja Bibik Educated tauuu.. sini position mcm high level la bunyik dia Child Minder. jgn main2 dah level chef.. hehehe.. arini dia byak mendominan kan diri di dapo.. best best best sangat.. yela slalu sensorang tertungeng tungeng kat dapo .. dis week kami berduet la pulak.. jom jom jom tengok menu yg aku citer tu..

.: AIR SOYA D'LONDON :.
(made by chef Irma)

.: TAU FU FAH D'LONDON :.
(made by chef Irma)
ehem ehem sapa nak resepi buat taufufah ni jenguk la blog Irma kat sini. macam2 resepi ade kat sana..


.: KUEH KETAYAP :.

(kueh ni aku buat. mmg peberet anak2 dapat buat 23 batang.. yg ni las kopek utk tujuan potograpi sblom dorang ngapp sume aku kena STOOPPPP kan utuk sesi ni)

mase buat kueh ni Hakim sibuk jugak nak jadik Kid MasterChef hehe.. tolong buat kulit dia.. tukang curah bancuhan tepung dlm pan .. ok jugak boleh harap cuma mereceh receh. sabo je la. tapi yg penting kena bagi dia peluang kan. anak lelaki pon KENA jugak turun dapo tolong mama tahu.. eh Hakim tu dah boleh goreng telur dadar peberet dia sendiri tau.. dari bukak gas, panas minyak, pecah telur dlm mangkuk, taruk garam, kacaukan dia bila minyak dh panas curah dlm pan.. then siap boleh terbalikkan lagi .. ok ape.. utk budak lelaki 8 tahun (kalo ikut bulan) BUTTTTT wif adult supervision sahaja.. sooo pd anak2 dara yg tak reti masak lagi tu MALU laa sikitt.. heheh. so skang Hakim boleh la bangga dengan diri dia dh pandai masak walaupon hanya telur dadar. dia berangan sebenarnya nak masuk Kid Master Chef.. ahaha.. citer tu pasal kanak2 masuk pertandingan memasak mcm org dewasa. hebat betul masak mcm professional.. jauh lagi la perjalanan anak ku nak sampai tahap tu.

tu jek citer utk arini. babai



No comments: