Monday, 16 August 2010

Baju Raya

eh eh eh macm ade OT pulak utk taip lagi N3 kan... nak citer pasal smalam. Bulan Ramadhan ni timing tido macam lari tune banyak la.. yela bayang ehh.. buka pose 8.30 mlm. terus makan berat2 gitu .. 9 pm - 11 pm tu la nak solat maghrib, ajar anak2 ngaji, aku pulak ngaji, tunggu Isya', solat isya' terus, turun bawah balik kemas pggan manguk makan tadi tup-tup dh pukul 12 eh eh mcm cepat btol .. mana nak layan FB lagi ahaha..nak layan you tube ceramah Uztaz Kazem yg klaka tu.. eh cuba la tgok You Tube Uztaz Muhammad Kazem b. Elias.. best tau.. ceramah agama yg lawak slumber berunsur nasihat. lps tu kot2 ade program muvie kat Tv yg kalo best.. TERtengok berjangkit sampai 1-2 pagi .. peh tu alaamakkkk alang2 kan pukul 4 nak prepare utk sahur pulak yela kena panaskan lauk ke goreng telur ke goreng nasik ke . erk tu blom masuk selit2 hapdet blog nieh. kalo aku tido sure terlajak punya.. soo bertahan lah sambil2 dengar Explore Qur'an (dengar ngaji2 kat internet) sampai la subuh pukul 4 lebih.. pas2 baru la masuk tido.. kan mcm sengsara tak tguk jadual aku nih.. bila dh tido pukul 5 .. ape lagi mengheret mimpi2 sampai 11/12 tgahari .. sampai Hariz kejut nak fries lah, nak fish finger lah.. sbb dia bekpes roti ajer. huh.. kalo dia x kejut alamat tah pukul bape lak aku bangun. puteri pon tido berjemaah sekali. panas sejuk mendung pulak mendorong bangun dgn liat lak lagi .. ahaha..

eh nak citer pasal ahad smalam laa.. udah tido pkul 4/5 pas2 ckp kat DC lak ajak dia g Carboot/Market Hounslow esoknya. pukul 9 dh kejut adehh kelat nya mata mcm jalan sambil tido je.. mcm biasa x mandi yg penting perfum. haha. sini mandi 2 hari skali ok.. bwak lak Puteri kulat2 tido lagi tros letak jek kat stroller n tolak. yg len tido tinggal je.. dh biasa. ehh bila laaa nak sampai pd isu tajuk nieh.. hahah

dh sampai sanun nek 1 bas sengah jam trus lah jalan2 then plan nak beli kain untuk baju raya puteri.. sian dia dtg sini baby lagi manalah ade baju2 kurung bagai .. ehh mcm cantek lak kain bunga kecik b/ground putih jenis cotton .. tangkap la 1 wahh best laa.. bila lak aku nak operasi menjahit nih.. heiii.. xde tempah2 ok.. sedeyyy..sob sob sob.. takut2 tahun depan baru bleh pakai.. jangan laaa sian dia .. tengah kumpul azam utk jahit jugak ni.. xkisah la senget benget ke.. asal ade rupa baju kurung..

kami sekuaga dh ade baju memasing. kirim kat Cik Dah yg dtg holiday tahun lepas.. xde la xcited sgt pasal nak pakai 1st day Syawal aje.. Macheh la kat Supi pasal pilih baju tu walau sebenaqnya x soka sgt kaler utk DC tu .. haisshh awatla kaler tu yg ko pilih wehhhh.. tgok la kalo dia nak pakai ..pakai lah kalo xnak heheh.. kita peram ajek yee.. sampai DC bertukar menjadik putih.. hahaha.. xkan punya..

dh terjah pepagi yg kelat kat Hounslow tuu.. kita mancing la seabas atau nama kemelayuan nya Siakap, ketam batu eh mmg keras mcm batu ok .. dapatlah bermenukan sup ketam buka puasa tadi (2x setaun je).. lengkali xmo lah mkn ketam lagi sangat melambatkan kelajuan pemakanan kami terketuk sana ketuk sini kang jiran ingat kami buat renovation umah pulak padahal makan ketam jek.. hahah.. makan yg 160 mile per hour dah dislowkan jadik 50 mile per hour jek.. mcm drive kat jln jem.. huh !


.: MR. CRAB ROCK :.
(pepandai jek aku bagi nama)
hensem tak sy.. ketam ni byak pegi gym ni pasal tu badan dia ketul2 ahaha
kat sini kalo nak beli ketam kena make sure beli mase dia hidup kalo dh 'meninggal' takut ade poison.


tgok la lengan dia.. macho kan..
kat bhgian ni manis sangat isik dia tapi nk dapatkan bole gegar rumah..keh keh keh
terpaksa masak sup ..
walau pon masak lemak cili padi legi masyukkk takut membazir santan sebab...
nk lemaskan dia dlm periuk kena penuh air


pas2 smalam mcm rase nak minum air lain skit lah.. xde la lain special pon KOPI SUSU panas.. ehh sedap pulak. xde minum sejuk2 nih. ps2 xtra menu buah tembikai yg merah nyala itew.. peberet Hazim.. dia makan dengan kuantiti dan kualiti yg BANYAK..Hakim pulak makan berlaukkan Nugget.. wahh 3 pinggan tuu.. bukan makan pinggan laaa.. mkn nasi berlaukkan Nugget berkuah sup ketam plus kicap.

tu je nak citer..eh tetiba byak citer pasal ketam dari baju raya kan kan prasan tak ...chow cin chow..


No comments: