Saturday, 14 August 2010

biasa.. biasa..

baru puasa ke 3 hari kan.. kena lipatgandakan amalan2 ngaji2 doa2, buat perkara baik2 kan kan kan..

seronok kalo dapat chatting dengan kawan2 x kira lah kat mana kawan kat UK ke, kat M'sia ke, kat German ke, kat lorong sebelah ke, kat pelusuk M'sia ke... dpt borak2 chatting ngan kawan memang best. ye la kalo borak citer2 biasa2 aje. xde ape yg menarik pon nk di citerkan kan.. tiap kali chatting tu sronok mereka menghujani aku dengan soklan RAYA TAK BALIK KE?? hehhahah.. pe nak jawab .. ehh balik raya pertama dah ade depan pintu umah tunggu je la kami naik jet.. hua hua hua.. BALIK LA.. rayu lagi..

TIPU lah aku kalo aku kata aku XMO balik wehhh.. apakan daya.. ceh wah.. nak terangkan 1 persatu pon paham ke? camni biar aku sediakan calculationnya yea. bukan calculation brape batu .. or brape jauh uk ngan m'sia or brape kelajuan angin pesawat oh tidakkk .. sebut calculation tentu kena ade calculator kan dipasangkan dengan WANG (£0000/RM00,000)..

kami ni berENAM.. 2 dewasa... EMPAT kanak2.. aku ulang 4 kanak2.. haha.. cuba tolong cekkan brape rega tiket kapal trebang yg kena ade kat tangan utk balik Raya then balik sini balik .. adehhh meh laa aku bagi estimated yea.. anggaran laa.. tiket pergi saja utk pakej kluarga aku nie.. RM14,480 pergi sahajaaaa.. kalo balik pulak ape susah DARAB la dgn DUA.. tolak campur bahagi ..kira2 30 K beb..30K !! huh.. mane nak cekau .. mana? mana? mana?.. sape nak derma kilat ke? derma anak yatim ke? (eh aku anak yatim tau), sape nak bagi zakat pade musafir? ahaha.. kecik tapak tangan stadium webley aku tadahkan ....tahukah 30K tu boleh beli ape.. bukak la catalog avon ke.. ARGOS ke, keta honda civic ke keta viva ke.. macam2 bole dapat.. keta sebijik ? bole ajee

Kami ni BUKAN lah berketurunan anak2 raja ke, bangsawan ke, panglima ke, bukan keturunan yg kaya raya dan berDUIT .. cuma ORANG KEBANYAKKAN aje.. sama mcm org2 biasa yg biasa terlalu lah biasa .. TIDAK MAMPU nak sedia wang sebanyak itu apatah lagi DC memang x keja part time ke, full time ke, half time ke .. hanya harap duit elaun SAHAJA.. xmo la kata xde duit .. kan kata2 tu 1 doa so kena kata x mampu atao x cukup wang.. kan macam mesra dan cantek serta kebanyakkan je bunyi nya.. xpe la 1000ml SABAR dan 1kg REDHA lah secawan SYUKUR semangkuk ALHAMDULILLAH.. tu la resepi menghadapi ketenangan ini .. walau sebenarnya hati ini meronta, melonjat, meraung, menangis tau NAK BALIK ! NAK BALIK ! sambil hentak2 kaki, guling2 kat tanah, jerit kuat2 sambil menendang nendang pintu, tendang dinding, tarik baju .. bayangkan.. betapa kronik dan ganasnya TUNJUK PERASAAN ini ..

dah dah dah bayang ke belom .. kalo blom teruskan membayangkan .. ahahah.. kronik kan kena jumpa specialist kan kan kan.. tapi xpe .. aku hepii .. ehh bukan senang tau orang kebanyakkan macam aku nak berRAYA kat London tau .. slalu mcm dengar org kaya2 mak datin, datuk2 aje.. ini kami .. hehe xpe lah

kalo Aidilfitri jatuh hari sekolah maka sekolah la anak2 ini .. kalo jatuh weekend .. bola kami cuti Raya kan.. walau sebenarnya boleh je kalo nak apply cuti utk anak2 ni.. tapiii apalah erti cuti untuk kami ni .. paling hebat pon DC bwak anak2 pegi solat Aidilfitri kat Masjid Pakistan then balik rumah makan lah makanan2 raya yg mcm korang kat Mesia makan tu .. pas2 g la jumpa kwan2 melayu yg lain. kalau ade yg menjemput kami g open house maka ada lah kami di situ kalo x jemput xde la then buat ape lagi .. xde apa2 pon diam saja duduk diam xde ape yg menarik pon nak citer pasal raya kat sini .. citer ni melalui pengalaman raya tahun lepas..

k lah .. slamat terhibur dan pd yg dh baca stori mori ni dan yg x sudah2 cakap kesian tu sudah lah teruskan lah kesian lepas kesian kan kami terus kan kerja kamu yea.. kami sini ok ok saja.. xde yg xcited pon hanya BIASA BIASA saja.. babai

No comments: