Wednesday, 4 August 2010

Jadik Cekgu..

eiii tgok tajuk cam seram je .. sure tertanya2 huhh dpt keja jadik cekgu kat UK ke ahaa.. mne de.. sape lah yg aku nak ajar. anak2 omputeh kat sini yg ajar aku ade lahh.. citer pasal jadik cekgu ni dulu2 kat skolah slalu bile cekgu tnya citer2 masing2 kebanyakkan jwp nk jadik cekgu ye takk.. btol kann.. tapi bukan nak sgt jadik cekgu tapi sebab x nmpak job lain slain cekgu .. yela cikgu kan depan mata.. sooo jawab cikgu je lah senang.. mmg nk jadik cikgu ni kena sabar dan minat mendalam mendidik.. kalo stakat dh xde pilihan keja baikkk takyah lah jadik cekgu tu sian kat anak2 murid jadik mangsa.. x paham ape yg kamu ajar.. tapi dh kawin ngan seorang yg bergelar Lecturer ni baru rasa interesting jugak sebenarnya mengajar ni kalo tahu teknik supaya bagi student paham atau interesting ape yg di ajar walaupon sbnarnya ajar tentang wayar ajer ehehh apsal aku ckp ajar pasal wayar .. yela husben aku Cekgu Letrik haha..
layan kan aje mukoddimah yg berjela seperti di atas..

sbnarnya nk citer aku ada kawan Indonesia .. Mila namanya.. heiii ini Indonesia educated tau.. bukan kebanyakkan .. yela sebut indon je ingat maid kat Mesia kan.. x laa.. dia baik .. dia tinggal sini pasal husben dia org german kerja di sini. Sian dia xde kawan yg baik dan dekat melainkan aku.. soo kami mmg berkawan baik dia memang baik dan ade hati yang baik .. arrghh byak nya baik.. susah jugak nk kata orang baik ni kalo dia x betol2 baik takkan aku ckp dia baik.. soo dia citer la geng2 indonesia dia ajak berniaga kueh kat mana tah lupa lak.. tetiba dia ckp nak blaja buat kueh dari aku.. eii klaka kan dengar .. mcm poyo teror jek buat kueh .. tapi at least aku slalu gak la buat.. alahh asal boleh makan kueh tu kira boleh la buat kan.. memang dia ngaku memang dia x pandai langsung buat kueh .. so sian lak nengok dia .. ok jom mulakan pembelajaran pada 1 petang sabtu yang hening .. ceh wahh..

kueh ape.. alamak malu nak citer.. KARIPAP ngan DONUT ader.. mcm x mencabar aje (ah berlagak la pulok ..blah la ko pidah) hahah.. dari A-Z suruh la dia uli kulit karipap ngan donut .. tapi bab KELIM kat tepi2 karipap tu mmg kena training lagi .. prektis make perfect.. bagus kan nak blaja kalo x tahu.. yg penting kena ada kemahuan .. tapi kalo x kerna dia nak join berniaga xde gak nak blaja katanya lahh.. soo xpe la asalkan jgn jawab MALAS sudah .. kalo jwpan MALAS memang la FULL STOP kann kann ..

dipendekkan citer yg pendek .. siap la 15 ketul karipap n 10 ketul donut.. cukuplah utk permulaan kann.. nx time kita blaja yg susah2 plak ye.. jgn susah sgt kang aku pon x tau.. haha.. dari dulu blaja buat apam asyik lah x menjadik. tah ape yg x kena tah 2-3 kali buat x jadik. nnti kena coba lagi..

No comments: